Πληρώσαμε με πλαστικό χρήμα €357 εκατ. τον Ιούλιο

Ευρεία χρήση του πλαστικού χρήματος για πληρωμές και αγορές από Κύπριους τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Κύπρο καθώς με βάση τα στοιχεία της JCC, η αξία των συναλλαγών με κυπριακές κάρτες στην Κύπρο κατά τον Ιούλιο του 2018 παρουσίασε αύξηση 46% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017.

Συγκεκριμένα, η αξία των συναλλαγών στην Κύπρο με την χρήση κυπριακών καρτών ανήλθε στα €356,5 εκατ. τον Ιούλιο του 2018, ενώ η αξία των αγορών στην Κύπρο με την χρήση ξένων τον αντίστοιχο μήνα ανήλθε στα €127,7 εκατ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αγορές των Κυπρίων στο εξωτερικό με τη χρήση καρτών ανήλθε περίπου στα €156,3 εκατ. τον Ιούλιο του 2018 καταγράφοντας αύξηση 13% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2017. Σημειώνεται επίσης πως το σύνολο της αξίας των ξένων καρτών που χρησιμοποιήθηκαν στην Κύπρο τον Ιούλιο είτε για αγορές είτε για αναλήψεις χρημάτων ανήλθε στα €152,4 εκατ.
Υπογραμμίζεται πως η συνολική αξία των αγορών με τη χρήση κυπριακών καρτών στην Κύπρο κατά την περίοδο Ιανουάριος – Ιούλιος 2018 ανήλθε στα €1,8 δισ. καταγράφοντας άνοδο 24% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Σε ό,τι αφορά την αξία των αγορών με τη χρήση τουρκικών καρτών στις ελεύθερες περιοχές, αυτή ανήλθε γύρω στο € 1,6 εκατ. τον Ιούλιο του 2018. 

Στην αντίπερα όχθη, η αξία των αγορών στα κατεχόμενα με τη χρήση κυπριακών καρτών ανήλθε στο €1.182.522τον Ιούλιο και η αξία των αγορών στην Τουρκία με τη χρήση κυπριακών καρτών ανήλθε στις €466.361. Σε ό,τι αφορά την περίοδο Ιανουάριος – Ιούλιος 2018 η συνολική αξία των αγορών με τη χρήση κυπριακών καρτών τόσο στα κατεχόμενα όσο και στην Τουρκία, αυτή ανήλθε στα €9,15 εκατ.

Δειτε Επισης

Φ. Στασόπουλος: Από πού πηγάζει η αύξηση κερδοφορίας της Ελληνικής-Θετική εξέλιξη η συμμετοχή της Eurobank
Οι επενδύσεις που σχεδιάζουν οι ελληνικές συστημικές τράπεζες έως το 2026 και η θέση της Κύπρου
Eurobank Hub: Εκεί που κτυπά η καρδιά της τράπεζας και κτίζεται η τεχνολογική ανάπτυξη του ομίλου (pics)
Επικύρωσε απόφαση ακύρωσης διοικητικών προστίμων στην Τράπεζα Κύπρου από την ΕΚΚ το Ανώτατο
ΕΚΚ: Δράσεις προώθησης του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Χρήματος
«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να είναι σε θέση να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο»
Η Κεντρική Τράπεζα συντονίζει το Global Money Week 2024 στην Κύπρο
Στο τελικό του UEFA Champions League με κάρτες Mastercard® της Ελληνικής Τράπεζας
Το…πράσινο στρατηγείο της Eurobank στην καρδιά της Αθήνας-Ένα έργο υψηλού συμβολισμού (pics)
Tρ. Κύπρου: Αύξηση χαρτοφυλακίου με την ολοκλήρωση μεταφοράς εξυπηρετούμενων δανείων