Κολλημένα στα €20 δις τα κόκκινα δάνεια

Ούτε καν με ρυθμούς χελώνας μειώνονται οι μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις καθώς παραμένουν κολλημένες γύρω από τα €20 δις, ενώ τα κόκκινα δάνεια των νοικοκυριών είναι περισσότερα από τα εξυπηρετούμενα δάνεια με τον δείκτη μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων ως προς το σύνολο των χορηγήσεων να διαμορφώνεται στο 53,6%.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας οι συνολικές χορηγήσεις κατά τον μήνα Απρίλιο ανέρχονταν στα €43,38 δις μειωμένες κατά €695 εκατ. σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2017. Σε ό,τι αφορά το σύνολο των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων τον Απρίλιο διαμορφώθηκαν στα €19.916 εκατ. μειωμένες κατά μόλις €2 εκατ. σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Την ίδια ώρα, αυξημένες κατά €285 εκατ. είναι οι συνολικές χορηγήσεις με καθυστέρηση πέραν των 90 ημερών οι οποίες τον Απρίλιο ανέρχονταν στα €15.562 εκατ. σε σχέση με €15.277 εκατ. τον Μάρτιο. Σημειώνεται πως κατά τον μήνα Απρίλιο αναδιαρθρώθηκαν χορηγήσεις αξίας €11.823 εκατ. εκ των οποίων €8.273 εκατ. παραμένουν στις μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις.
 

Περισσότερα τα κόκκινα στα νοικοκυριά
Αξίζει να σημειωθεί πως το σύνολο των χορηγήσεων προς τα νοικοκυριά, τον Απρίλιο ανέρχονταν στα €20.072 εκατ. εκ των οποίων τα €10.768 εκατ. ήταν μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις. Δηλαδή, τα κόκκινα δάνεια των νοικοκυριών ήταν περισσότερα από ό,τι τα εξυπηρετούμενα με τον δείκτη μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων ως προς το σύνολο των χορηγήσεων να διαμορφώνεται στο 53,6%.

Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις η εικόνα είναι ελαφρώς καλύτερη καθώς τον Απρίλιο ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων ως προς το σύνολο των χορηγήσεων διαμορφώθηκε στο 48,9%. Συγκεκριμένα οι συνολικές χορηγήσεις προς τις επιχειρήσεις ανήλθαν στα €18.058 εκατ. εκ των οποίων τα €8.831 εκατ. ήταν μη εξυπηρετούμενα.

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»