ΕΤΥΚ: Κομματικές παρουσίες/παρεμβάσεις δεν έχουν θέση στην Ελληνική

Η ΕΤΥΚ τόνισε προς τη Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας ότι αν εξασκηθούν οι οποιεσδήποτε άμεσες ή έμμεσες πιέσεις προς τους συναδέλφους του Συνεργατισμού, θα αντιδράσει δυναμικά με τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένης και της απεργίας, όχι μόνο στο χώρο της ΣΚΤ αλλά και στην ίδια την Ελληνική Τράπεζα.

Σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση τονίζει ότι κομματικές παρουσίες και παρεμβάσεις δεν έχουν θέση στην Ελληνική Τράπεζα, σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει κανένας να εξασκήσει πίεση / εκβιασμούς στους συναδέλφους του Συνεργατισμού για να αποδεχθούν το σχέδιο εθελοντικής αποχώρησης που αναμένεται να κυκλοφορήσει από την ΣΚΤ».

Σε συναντήσεις που είχε η συντεχνία των τραπεζοϋπαλλήλων, τόσο την Πέμπτη με τον Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή της Ελληνικής Τράπεζας, Γιάννη Μάτση και με τον Γενικό Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Γιώργο Χριστοδουλίδη, αλλά και την Παρασκευή 6 Ιουλίου συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού, στην παρουσία και άλλων Διευθυντικών Στελεχών της Ελληνική Τράπεζας, η Τράπεζα συμφώνησε με την Οργάνωση ότι η υλοποίηση της συμφωνίας για εξαγορά της ΣΚΤ από την Ελληνική Τράπεζα θα πρέπει να γίνει σύντομα και με ομαλό τρόπο.

Διαβάστε ακόμα: Εκδόθηκαν τα ομόλογα €3,2 δις προς την Ελληνική

Παράλληλα, όπως σημειώνει η ΕΤΥΚ, η Τράπεζα συμφώνησε ότι η μεταφορά των συναδέλφων του Συνεργατισμού στην Ελληνική θα πρέπει να γίνει στη βάση αξιοκρατικών διαδικασιών και δεν πρέπει να μεταφερθούν στην Ελληνική οι κακές πρακτικές που «γονάτισαν» το Συνεργατισμό. 

«Κομματικές παρουσίες και παρεμβάσεις δεν έχουν θέση στην Ελληνική Τράπεζα, ενώ δεν πρέπει κανένας να εξασκήσει πίεση / εκβιασμούς στους συναδέλφους του Συνεργατισμού για να αποδεχθούν το σχέδιο εθελοντικής αποχώρησης που αναμένεται να κυκλοφορήσει από την ΣΚΤ», συμφώνησε, μεταξύ άλλων, η Ελληνική με την ΕΤΥΚ. 

Καταληκτικά, η Οργάνωση αναφέρει ότι «η ΕΤΥΚ, ως η συνδικαλιστική Οργάνωση που εκπροσωπεί πέραν του 50% των συναδέλφων του Συνεργατισμού αλλά και το σύνολο των συναδέλφων της Ελληνικής Τράπεζας, με την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα που διαχρονικά τη χαρακτηρίζει, θα συνεχίσει να χειρίζεται τα θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους και θα σας τηρεί διαρκώς ενήμερους».

Δειτε Επισης

«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Columbia Technology και Sita δημιουργούν την SmartSea-Θα παρέχει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας