Έπιασε κιόλας δουλειά η Ερευνητική

Τη επίσημη πρώτη συνεδρία της είχε η Ερευνητική Επιτροπή σε σχέση με την Κατάρρευση του Συνεργατικού Πιστωτικού Συστήματος αμέσως μετά την ορκωμοσία της. Σε πρώτο στάδιο αποφασίστηκε όπως συγκεντρώσει έγγραφα ή στοιχεία ή οποιαδήποτε άλλη έγγραφη μαρτυρία τα οποία θεωρούνται αναγκαία ή επιθυμητά όπως κατέχει για την καλύτερη διεκπεραίωση των όρων εντολής της όπως αυτοί καθορίζονται στο σχετικό διάταγμα.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της, η Επιτροπή αποφάσισε, επίσης, όπως αποσταλούν, και άρχισε ήδη η αποστολή, ειδοποιήσεων/κλήσεων με τις οποίες καλούνται όπως παρουσιασθούν στα γραφεία της Επιτροπής και καταθέσουν έγγραφα, τα οποία ευρίσκονται στην κατοχή τους, κρατικοί αξιωματούχοι, διευθυντικά στελέχη συνδεόμενα με το Συνεργατικό Πιστωτικό Σύστημα και άλλα πρόσωπα τα οποία δυνατόν να κατέχουν και να παραδώσουν χρήσιμα έγγραφα σχετιζόμενα με την διεξαγόμενη έρευνα. Τέτοιες ειδοποιήσεις/κλήσεις αποστέλλονται μεταξύ άλλων στον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, στον Γενικό Διευθυντή της Βουλής, στον Υπουργό Οικονομικών, στην Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, στον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, στον Πρόεδρο Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, στον Γενικό Διευθυντή της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.

Αποφασίσθηκε επίσης, όπως ανάλογα με την περίπτωση παραχωρηθεί χρόνος μέχρι και την 31η Ιουλίου 2018 για την ενώπιον της κατάθεση των αιτηθέντων εγγράφων.

Η Επιτροπή θα μελετήσει και θα αξιολογήσει σε πρώτη φάση το ενώπιον της υλικό και υπολογίζει να κάμει έναρξη των ενώπιον της συνεδριάσεων για τη λήψη προφορικής μαρτυρίας εντός του μηνός Αυγούστου.
 

Δειτε Επισης

Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Τράπεζα Κύπρου: Επαναγορά μετοχών στο πλαίσιο του buyback €25 εκατ.
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Η Touch Card™ από τη Mastercard® τώρα διαθέσιμη στην Ελληνική Τράπεζα
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου
DORA: Ο κανονισμός που έρχεται να θωρακίσει τράπεζες, fintech και επενδυτικές από κυβερνοαπειλές
Το στίγμα πορείας του Χριστόδουλου Πατσαλίδη-Η συνεργασία με Κεραυνό και το πρώτιστο μέλημα του Διοικητή
Ξεκίνησε το buyback μετοχών η Τράπεζα Κύπρου
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού