Γιωργάλλας: Κακή η συμφωνία για Συνεργατισμό

Η Αλληλεγγύη θα ψηφίσει σε σχέση με τα νομοσχέδια για τις εκποιήσεις, ανάλογα με την τύχη που θα έχουν οι τροπολογίες που θα στηρίξει, ανέφερε ο βουλευτής του κόμματος Μιχάλης Γιωργάλλας.

Όπως είπε σε ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, η επικαιροποίηση της νομοθεσίας πρέπει να βοηθά τις τράπεζες να συμμορφωθούν οι κακοπληρωτές αλλά πρέπει να διασφαλίζεται και προστασία των δανειοληπτών που δεν μπορούν να είναι αξιόχρεοι.

Ανέφερε ακόμα ότι οι εκποιήσεις δεν ήταν ποτέ η λύση, αλλά η λύση ήταν οι τολμηρές βιώσιμες αναδιαρθρώσεις. Πρόσθεσε ότι οι τράπεζες ελάχιστα έπραξαν για να υλοποιήσουν τις οδηγίες της ΚΤΚ για τα ΜΕΔ και πρόκειται για ένα φαινόμενο που οι τράπεζες και το κράτος δεν κατανόησαν επαρκώς για να αντιμετωπίσουν.

Αναφορικά με τη συμφωνία για τις εγγυήσεις στη συμφωνία Συνεργατισμού – Ελληνικής, είπε ότι σήμερα κάποιοι ζητούν λεφτά από τον φορολογούμενο και ζητούν επικύρωση μιας συμφωνίας που «εμείς δεν είδαμε» αλλά ούτε και ο νομικός σύμβουλος του κράτους.

Είναι φανερό, σημείωσε, πως επιδεινώνεται το δημόσιο χρέος με ότι αυτό σημαίνει για τα δημόσια οικονομικά.

Έστω και τώρα, πρόσθεσε, επιβάλλεται να δείξουμε σοβαρότητα και να δούμε τη μεγάλη εικόνα της ανεπάρκειας, της διαπλοκής, της αδιαφάνειας και των κινδύνων που εξακολουθούν να βρίσκονται ενώπιόν μας.

Το κράτος, είπε, είναι ανήμπορο να στηρίξει τα ζητήματα της οικονομίας και της κοινωνίας γιατί είναι διαπλεκόμενα με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Όπως είπε στο ζήτημα των εγγυήσεων θα συνταχθούν με τις θέσεις του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη.  Η συμφωνία για τις κρατικές εγγυήσεις, ανέφερε, είναι κακή συμφωνία και δεν θα την υπερψηφίσουν.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
Ξεκαθαρίζει και δίνει το στίγμα πορείας της ΕΚΤ για τα επιτόκια η Λαγκάρντ-Καμία προδέσμευση