Συλλούρης: Όχι στην διαπλοκή και αναποτελεσματικότητα

Θα πρέπει να εξοντωθούν οι «δίδυμες αδελφές», η διαπλοκή και η αναποτελεσματικότητα, ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, επισημαίνοντας πως η δική του θετική ψήφος δεν θα συμβάλει ούτε στη σωτηρία του χρηματοπιστωτικού συστήματος ούτε και στη σωτηρία της οικονομίας. Θετική ψήφος θα ήταν εγκατάλειψη των όσων χρειάζονται να γίνουν καθώς επίσης και ενίσχυση της αδιαφάνειας της συσκότιση που μας οδήγησε σε όλα τα δεινά του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Δε αναχαιτίσαμε τα προβλήματα του χρηματοπιστωτικού συστήματος μετά την απάτη του χρηματιστηρίου, όταν εγκρίναμε το €1,8 δις της Λαϊκής Τράπεζας. Μείναμε μόνο στις έρευνες. Ελπίζω, είπε, ότι η νέα ερευνητική επιτροπή να μην παραμείνει στα ίδια.

Δεν εισακούστηκαν όσοι έλεγαν ότι προτού δοθούν τα 175 εκατ. ευρώ στον Συνεργατισμό θα έπρεπε να δούμε το ζήτημα ολιστικά και να εξεύρουμε λύσεις. Ούτε αργότερα συγκινηθήκαμε με την έκθεση του Ελεγκτή. Επικρατούσε πάντα η νοοτροπία ψηφίστε τώρα γιατί καιγόμαστε. Υπήρχε πάντα το πέπλο της σιωπής.

Σε σύγχρονα και ανεπτυγμένα κράτη όταν διοικούν οι ικανοί και όχι οι διαλεκτοί, όταν δεν υπάρχει διαπλοκή και κομματοκρατία, τότε όλα λειτουργούν ομαλά.

Δεν θα συγκαλύψουμε λάθη και παραλήψεις. Το μείγμα διαπλοκής και αναποτελεσματικότητας είναι καταστροφικό και περί αυτού πρόκειται.

Αν το δίλημμα ήταν να σωθεί η οικονομία του τόπου τότε η ψήφος μου θα ήταν η θετική. Αν το δίλημμα ήταν να προστατευθούν οι καταθέσεις των πολιτών τότε η ψήφος μου θα ήταν θετική.

Για μένα τα διλήμματα είναι άλλα, θα τερματίσουμε την προχειρότητα και θα συμπεριφερθούμε σαν κράτος επαγγελματικά;

Πρέπει να εγκύψουμε αποφασιστικά στο ζήτημα του τραπεζικού συστήματος. Καλώ την ερευνητική επιτροπή να εργαστεί και θα έχει τη στήριξη μου επιτέλους να αποδοθούν ευθύνες.

 

Δειτε Επισης

ΚΕΔΙΠΕΣ: Κατέβαλε €140 εκατ. προς το Κράτος το α' τρίμηνο-Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
Ξεκαθαρίζει και δίνει το στίγμα πορείας της ΕΚΤ για τα επιτόκια η Λαγκάρντ-Καμία προδέσμευση
Τα hedge funds επενδύουν στην αγορά κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης