Αβέρωφ: Σφραγίζεται η χρηματοπιστωτική σταθερότητα την Κυριακή

Τη Δευτέρα το πρωί θα βιώνουμε την σταθερότητα σε ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι τα νομοσχέδια θα υπερψηφιστούν στην Ολομέλεια την ερχόμενη Κυριακή.

Συγκεκριμένα, ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε πως «τα πράγματα βαίνουν εξαιρετικά καλά και στην πορεία που δρομολογήθηκαν χτες. Δόθηκε επαρκής χρόνος για συζήτηση των προτάσεων νόμων. Το απόγευμα θα συζητηθεί το τελικό κείμενο των νομοσχεδίων και αύριο το πρωί θα αρχίζει η συζήτηση γι τις διάφορες τροποποιήσεις των πολιτικών κομμάτων».

Διαβεβαίωσε ότι την Κυριακή θα ολοκληρωθεί η συζήτηση όλων των θεμάτων που αφορούν την χρηματοπιστωτική σταθερότητα του τόπου. Εξέφρασε, επίσης, την βεβαιότητα ότι το σύνολο των νομοσχεδίων για ενδυνάμωση του νομικού πλαισίου για διαχείριση των ΜΕΔ, καθώς επίσης και το νομοσχέδιο για εκχώρηση κρατικής εγγύησης για μέρους του χαρτοφυλακίου που θα περάσει από την Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα στην Ελληνική θα περάσουν από την Ολομέλεια και θα υπερψηφιστούν.

Ευχαρίστησε το ΔΗΚΟ και τον πρόεδρο του ο οποίος, όπως είπε, μέσα από τις εισηγήσεις του βελτιώνουν τις κυβερνητικές προτάσεις, όπως επίσης και τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ για την δική του συνεισφορά, αλλά και το σύνολο της επιτροπής Οικονομικών και των πολιτικών κομμάτων για την συζήτηση. «Έχουμε ζητήματα που υπάρχει ομοφωνίας, σε άλλα θέματα υπάρχουν συγκλήσεις και υπάρχουν και ζητήματα που υπάρχουν ουσιαστικές πολιτικές διαφορές».

Διευκρίνισε ότι για τις εκτιμήσεις των ακινήτων θα λαμβάνεται υπόψη και η εκτίμηση του Κτηματολογίου, ενώ για το δικαίωμα προσφυγής του δανειολήπτη στη Δικαιοσύνη, ο κ. Νεοφύτου σημείωσε πως το δικαίωμα αυτό κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα, έτσι με την παρέμβαση του προέδρου του ΔΗΚΟ υπάρχει επικαιροποιημένο κείμενο και αναμένεται η επιστολή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας  που θα διαβεβαιώνει ότι όταν ο δανειολήπτης αποφασίσει να προσφύγει στο δικαστήριο η διαδικασία θα είναι σύντομη και σε διάστημα δύο μηνών το δικαστήριο θα αποφαίνεται.

Δειτε Επισης

Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου