Deal Συνεργατισμού: Ενοχλημένοι οι ξένοι επενδυτές

Έντονα ενοχλημένοι φαίνεται να είναι οι ξένοι επενδυτές που επέδειξαν ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν σε μία ενδεχόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής Τράπεζας, στα πλαίσια των αναγκών που προκύπτουν από την απορρόφηση περιουσιακών στοιχείων του Συνεργατισμού.

Το τελικό Capital Plan που υπέβαλε η Ελληνική Τράπεζα, ουσιαστικά αποκλείει την εμπλοκή των όποιων νέων επενδυτών, τουλάχιστον με σημαντική συμμετοχή, κάτι που οι πληροφορίες λένε πως ενόχλησε τους τελευταίους ενδιαφερόμενους επενδυτές που επιδίωκαν είσοδο στη μετοχική δομή της τράπεζας. Πρόκειται για τους Pimco, Atlas Merchant Capital και elements Capital Management.

H κοινοπραξία είχε υποβάλει πρόταση για κάλυψη ολόκληρης της έκδοσης των 150 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες η Atlas θα επένδυε ένα ποσό της τάξης των 77 εκατ. ευρώ, η Pimco θα επένδυε ένα ποσό της τάξης των 57 εκατ. ευρώ και η Εlements 15 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, οι επενδυτές φαίνεται να απέστειλαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής και τα σχετικά έγγραφα που αποδείκνυαν την ύπαρξη των ρευστών που απαιτούνταν ενώ οι πληροφορίες λένε πως εξασφάλισαν και τη συγκατάθεση της Κεφαλαιαγοράς για εξαίρεση από τις πρόνοιες του νόμου περί Δημόσιων Προτάσεων Εξαγοράς.

Αν και τελικά η λύση που θα δοθεί είναι εκ των έσω, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές εξέφρασαν την άποψη πως συνδυάζοντας τη διεθνή εμπειρία της Pimco και της Atlas και την τοπική γνώση της Elements, θα μπορούσαν να συμβάλουν στην όσο το δυνατό ομαλότερη εφαρμογή του σχεδίου απορρόφησης των εργασιών του Συνεργατισμού.

Δειτε Επισης

Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)
125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)
Hellenic Bank Mobile App: Δάνεια με ηλεκτρονική υπογραφή εύκολα από το κινητό
AstroBank: €39,4 εκατ. κέρδη για το 2023-Στο 23,7% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας
Υπό συζήτηση η άρση τραπεζικού απορρήτου για είσπραξη απαιτήσεων από φόρους και δασμούς