Ελληνική: Οριστικοποιεί αποφάσεις για μετοχική δομή και Συνεργατισμό

  13/06/2018 14:44
Ελληνική: Οριστικοποιεί αποφάσεις για μετοχική δομή και Συνεργατισμό

Ελληνική: Οριστικοποιεί αποφάσεις για μετοχική δομή και Συνεργατισμό

  13/06/2018 14:44
Στην τελικό στάδιο εισέρχεται η διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ), με τις εξελίξεις να μεταφέρονται στην πλευρά της Ελληνικής Τράπεζας.

RELATED ARTICLESΌπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ αξιωματούχος που συμμετέχει στη διαδικασία, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής συνέρχεται σήμερα προκειμένου να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του για τη συμμετοχή νέων επενδυτών και κατά συνέπεια τη διαμόρφωση της νέας μετοχικής δομής, που θα προκύψει μετά την αύξηση κεφαλαίου.

Παράλληλα, η Ελληνική θα καθορίσει την τελική δεσμευτική πρόταση, η οποία θα αποσταλεί προς την ΣΚΤ.

Εξάλλου, αρμόδιες πηγές δήλωσαν σχετικά πως το πλαίσιο της συμφωνίας με το κράτος θεωρείται οριστικοποιημένο και αυτό που αναμένεται είναι η συμφωνία των επενδυτών που θα αποτελούν τη μετοχική δομή της Ελληνικής Τράπεζας.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναμένεται να συναντηθεί την Πέμπτη με τις συντεχνίες των εργαζομένων στο Συνεργατισμό, την ώρα που αναμένεται ανά πάσα στιγμή η ολοκλήρωση της συμφωνίας για ιδιωτικοποίηση της τράπεζας.

Πηγές δήλωσαν πως συνάντηση με τις συντεχνίες θα πραγματοποιηθεί είτε υπάρξει κατάληξη, είτε όχι.  

Εξάλλου η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου, διαβεβαίωσε εκ νέου και σήμερα μιλώντας στους δημοσιογράφους, ότι τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στο Συνεργατισμό είναι διασφαλισμένα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας