ΟΧΣ: Νέο σύγχρονο κατάστημα στην Πάφο

Νέα σελίδα ανάπτυξης και προσφοράς στην κυπριακή κοινωνία ανοίγει ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης (ΟΧΣ) με τα εγκαίνια την Παρασκευή, 18 Μάϊου, του νέου καταστήματος του στην Πάφο, μετά την μετακίνηση του παλαιού καταστήματος του σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις στην οδός Αγίου Σπυρίδωνα.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του ΟΧΣ, Ανδρέας Γεωργίου είπε ότι η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί ο Οργανισμός για εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των καταστημάτων του έτσι ώστε να μπορέσουν να δεχθούν τη νέα σύγχρονη τραπεζική τεχνολογία η οποία θα έχει αναπτυχθεί σε όλα τα καταστήματα μέχρι τα μέσα του 2019 και θα βοηθήσει τον ΟΧΣ να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ζήτησης σε σχέση με τα νέα του προϊόντα.

Σημείωσε ότι τα εγκαίνια του καταστήματος στην Πάφο θα γίνουν στις 6.00 το απόγευμα από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, Χρίστο Πατσαλίδη.
 
Αναφέροντας ότι ο ΟΧΣ διαθέτει ένα κατάστημα σε κάθε επαρχία, ο κ. Γεωργίου είπε ότι μετά τον εκσυγχρονισμό του καταστήματος στην Πάφο, ο ΟΧΣ θα προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό των καταστημάτων του σε Λεμεσό, Λάρνακα και Παραλίμνι για να μπορέσουμε, όπως τόνισε, «να προσφέρουμε στους πελάτες μας αναβαθμισμένες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες».
 
Είπε ακόμη ότι ο Οργανισμός στα πέντε καταστήματα που διαθέτει παγκύπρια απασχολεί 73 υπαλλήλους και «αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω για να μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες του εποπτικές και επιχειρησιακές απαιτήσεις».
 
Νέο δάνειο για «Πράσινο Σπίτι»
Ο κ. Γεωργίου είπε στο ΚΥΠΕ ότι «ο Οργανισμός έχει προχωρήσει τον τελευταίο χρόνο σε διεύρυνση των προϊόντων και υπηρεσιών του για να μπορεί να προσφέρει ολιστικές χρηματοδοτικές λύσεις στα νοικοκυριά», προσθέτοντας ότι «μετά την εξαγγελία πρόσφατα του ειδικού σχεδίου πράσινης ενέργειας που καλύπτει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, ο ΟΧΣ προχωρεί από τον επόμενο μήνα και σε νέο πράσινο δάνειο με την ονομασία «Πράσινο Σπίτι»».
 
Στόχος του σχεδίου, σύμφωνα με τον ΓΔ του ΟΧΣ, είναι η ενεργειακή αναβάθμιση κατοικίας σε ενεργειακή κατηγορία Β ή Α με επιτόκιο 1,90% και με ύψος δανείου μέχρι €80.000 με την περίοδο αποπληρωμής του δανείου να ανέρχεται μέχρι τα 20 χρόνια.
 
Ανέφερε ότι μαζί με την αίτηση δανείου θα πρέπει να υποβάλλεται και μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης και τα σχετικά πιστοποιητικά της ενεργειακής κατηγορίας της κατοικίας και σημείωσε ότι περαιτέρω λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.
 
«Ο Οργανισμός, θέλοντας να βοηθήσει τα κυπριακά νοικοκυριά για να αναβαθμίσουν ενεργειακά τις κατοικίες τους προσφέρει αυτό το προϊόν με πολύ ευνοϊκούς όρους», υπογράμμισε.
 
Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο μόνο των 5% των κατοικιών δεν είναι ενεργειακά αποδοτικές, ενώ στην Κύπρο μόνο ένα μικρό ποσοστό των κατοικιών είναι ενεργειακά αποδοτικές.
 
Στο σημείο αυτό, ο κ. Γεωργίου υπενθύμισε ότι ο Οργανισμός ήδη προσφέρει δάνεια για σπουδές με πιο πρόσφατο το ειδικό σχέδιο για νέους σπουδαστές που θα αρχίσουν τις σπουδές τους την διετία 2018-2019 με επιχορηγημένο επιτόκιο τα πρώτα πέντε χρόνια
 
Επιπλέον ανέφερε ότι ο ΟΧΣ προσφέρει επίσης σχέδιο χρηματοδότησης για εξοπλισμό κατοικίας και για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τρεχούμενους με όριο παρατραβήγματος, ενώ αναμένεται στο προσεχές μέλλον να κυκλοφορήσει ο Οργανισμός χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες. Επίσης σημείωσε ότι προσφέρεται στεγαστικό δάνειο για νεαρά ζευγάρια το οποίο παρέχεται με επιδοτημένο επιτόκιο για πέντε χρόνια.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου