Πληρωμές με πλαστικό χρήμα €307,8 εκατ. τον Απρίλη

Αυξητική εξακολουθεί να είναι η τάση για πληρωμές και αγορές με τη χρήση πλαστικών καρτών από Κύπριους τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Κύπρο καθώς με βάση τα στοιχεία της JCC, η αξία των συναλλαγών με κυπριακές κάρτες στην Κύπρο κατά τον Απρίλιο του παρουσίασε αύξηση 12% η αξία των συναλλαγών με κυπριακές κάρτες τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017.

Συγκεκριμένα, η αξία των συναλλαγών στην Κύπρο με την χρήση κυπριακών καρτών ανήλθε στα €225,02 εκατ. τον Απρίλιο του 2018, ενώ η αξία των αγορών στην Κύπρο με την χρήση ξένων τον αντίστοιχο μήνα ανήλθε στα €81,3 εκατ. Συνολικά, η αξία των αγορών στην Κύπρο με την χρήση καρτών τον Απρίλιο ανήλθε στα €307,8 εκατ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αγορές των Κυπρίων στο εξωτερικό με τη χρήση καρτών ανήλθε περίπου στα €134,2 εκατ. τον Απρίλιο του 2018 καταγράφοντας αύξηση 12% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2017. Σημειώνεται επίσης πως το σύνολο της αξίας των ξένων καρτών που χρησιμοποιήθηκαν στην Κύπρο τον Απρίλιο είτε για αγορές είτε για αναλήψεις χρημάτων ανήλθε στα €102,1 εκατ.
Υπογραμμίζεται πως η συνολική αξία των αγορών με τη χρήση κυπριακών καρτών στην Κύπρο κατά το πρώτο τετράμηνο ανήλθε στα € 934,4 εκατ. καταγράφοντας άνοδο 14% σε σχέση με το πρώτο τετράμηνο του 2017.

Σε ό,τι αφορά την αξία των αγορών με τη χρήση τουρκικών καρτών στις ελεύθερες περιοχές, αυτή ανήλθε γύρω στο € 1,5 εκατ. τον Απρίλιο του 2018. 

Στην αντίπερα όχθη, η αξία των αγορών στα κατεχόμενα με τη χρήση κυπριακών καρτών ανήλθε στο € 1.026.063 τον Απρίλιο και η αξία των αγορών στην Τουρκία με τη χρήση κυπριακών καρτών ανήλθε στις € 341.449. Σε ό,τι αφορά το πρώτο τετράμηνο του 2018 η συνολική αξία των αγορών με τη χρήση κυπριακών καρτών τόσο στα κατεχόμενα όσο και στην Τουρκία, αυτή ανήλθε στα €4,58 εκατ.

Δειτε Επισης

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού