Προδρόμου: Μήνυμα προς καταθέτες Συνεργατισμού

Μήνυμα στους καταθέτες της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας να μην ανησυχούν για τις καταθέσεις, έστειλε η Κυβέρνηση με την κατάθεση των 2,5 δις ευρώ στην Τράπεζα, όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, τονίζοντας πως σε αυτή τη χρονική στιγμή σε σχέση με το 2012-13 το κράτος μπορεί να κάνει μια τέτοια παρέμβαση με στόχο εκτός από τη στήριξη της Τράπεζας, τη στήριξη και των καταθετών.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ μετά από την επίσκεψη στα γραφεία του Πρακτορείου και ερωτηθείς σχετικά με την κατάθεση από την Κυπριακή Δημοκρατία 2,5 δις ευρώ στην Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, ο κ. Προδρόμου είπε πως με αυτή την κίνηση το κράτος έχει γίνει με τεράστια διαφορά ο μεγαλύτερος καταθέτης της Τράπεζας.
 
«Αυτή η μεγάλων διαστάσεων κατάθεση δίνει το μήνυμα στους υπόλοιπους καταθέτες ότι δεν έχουν να ανησυχούν για τις δικές τους καταθέσεις και ο στόχος που επιτυγχάνεται είναι να προχωρήσει η κυρίως διαδικασία που είναι η εξέταση του επενδυτικού ενδιαφέροντος στην Συνεργατική Τράπεζα, να ληφθούν ψύχραιμα και με κριτήρια ωφέλειας και δημοσίου συμφέροντος οι αποφάσεις και να δούμε με ποιο τρόπο θα εμφανιστεί ο Συνεργατισμός την επόμενη μέρα στην τραπεζική ένωση», είπε.
 
Ο κ. Προδρόμου πρόσθεσε πως το αξιοσημείωτο είναι πως το κράτος σήμερα μπορεί να κάνει μια τέτοια πολιτική παρέμβαση στήριξης ενός τραπεζικού ιδρύματος, όχι για να στηρίξει μόνο μια τράπεζα αλλά κυρίως τις καταθέσεις και τους καταθέτες. «Αυτή είναι η διαφορά με το 2012-2013 όταν δυστυχώς ο παλιός Συνεργατισμός που ξέραμε, είχε ουσιαστικά φτάσει σε ένα τέλος και στη θέση του έχουμε αυτή την κρατική τράπεζα, η οποία και πάλι θα πρέπει να μετεξελιχθεί για την επόμενη μέρα», ανέφερε.
 
Ο Εκπρόσωπος σημείωσε πως αυτό που έχει σημασία είναι να διατηρηθεί γενικότερα η σταθερότητα του συστήματος που έχουμε κατακτήσει με πολλές προσπάθειες και ταυτόχρονα να ξεκινήσουν οι σχεδιασμοί για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων όπως ξεκίνησε η Κυβέρνηση σε συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και ένα διπλό με παράλληλα σκέλη στόχο: «Πρώτον να προστατευθούν με αυστηρά κριτήρια οι πραγματικά ευάλωτοι δανειολήπτες όσον αφορά την πρώτη κατοικία, αλλά ταυτόχρονα να οδηγηθούν οι υπόλοιποι που εκμεταλλεύονταν το σύστημα στο να αποπληρώσουν τα δάνεια τους για να έχουμε και μια εξυγίανση του συστήματος».

 

Δειτε Επισης

«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Columbia Technology και Sita δημιουργούν την SmartSea-Θα παρέχει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας