Νέα προϊόντα από τον Οργανισμό Χρηματοδότησης Στέγης

Άρχισε και στην πράξη η διεύρυνση του ρόλου του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης (ΟΧΣ) σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση της οικογένειας, με την υλοποίηση της απόφασης για παραχώρηση δανείων για οικιακό εξοπλισμό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ορίου παρατραβήγματος σε τρεχούμενους λογαριασμούς και σπουδαστικού για τους νέους σπουδαστές του 2018-19.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ανδρέας Γεωργίου είπε ότι ενημερώθηκε ήδη πριν από δύο ημέρες το προσωπικό για την υλοποίηση των εξαγγελιών σε σχέση με τη διεύρυνση του ρόλου του Οργανισμού και σύντομα ξεκινά σχετική εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού.
 
Ο κ. Γεωργίου είπε ότι πέρα των υφιστάμενων στεγαστικών σχεδίων που περιλαμβάνουν την απόκτηση κύριας ή άλλης κατοικίας, την αγορά οικοπέδου και την αναβάθμιση/ανακαίνιση κατοικίας, έχουν εξαγγείλει εντός Ιανουαρίου ειδικό στεγαστικό σχέδιο για νεαρά ζευγάρια και «είμαστε πλέον έτοιμοι να δεχθούμε αιτήσεις για το ειδικό αυτό στεγαστικό σχέδιο».
 
Ανέφερε επίσης, ότι έχει ετοιμαστεί ένα ειδικό σπουδαστικό σχέδιο για τους νέους σπουδαστές του 2018-19, οι οποίοι θα έχουν επιχορηγημένο επιτόκιο.
 
Είπε ακόμη ότι δόθηκαν στην αγορά από τη Δευτέρα, δάνεια για οικιακό εξοπλισμό και για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ ο Οργανισμός ξεκινά άμεσα την παροχή ορίου παρατραβήγματος σε τρεχούμενους λογαριασμούς, κάτι που γίνεται πρώτη, όπως σημείωσε.
 
Με αυτά, συμπληρώνουμε την γκάμα των προϊόντων που είχαμε υποσχεθεί πέρσι με τη διεύρυνση του ρόλου του ΟΧΣ στη χρηματοδότηση της οικογένειας που έγινε μέσω τροποποίησης της νομοθεσίας το περασμένο Καλοκαίρι, πρόσθεσε.
 
Αναφορικά με την παραχώρηση πιστωτικών καρτών, ο κ. Γεωργίου είπε ότι αυτό το θέμα αναμένεται να ολοκληρωθεί περί το τέλος του 2018 ή αρχές του 2019, λόγω των καθυστερήσεων που επιβάλλουν οι διαδικασίες για απόκτηση σχετικής άδειας.
 
Είπε ακόμη ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμα τα ενημερωτικά έντυπα για να δοθούν στο κοινό.
 
Επιτόκια νέων προϊόντων
Ο ΓΔ του ΟΧΣ είπε ότι σε συνέχεια της μείωσης των επιτοκίων του ΟΧΣ για παλιά δάνεια που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο, σήμερα έχουν μειώσει και το βασικό επιτόκιο κατά 0,10 μονάδες βάσης, στο 1,40% με αποτέλεσμα να μειωθούν και τα δάνεια που παραχώρησε ο ΟΧΣ, που είναι συνδεδεμένα με το βασικό επιτόκιο.
 
Αναφορικά με τα επιτόκια των νέων προϊόντων, ο κ. Γεωργίου είπε στο ΚΥΠΕ ότι το επιτόκιο για το ειδικό στεγαστικό για νεαρά ζευγάρια ανέρχεται για τα πρώτα πέντε χρόνια 1,90% και μετά αυξάνεται στο 2,50%
 
Σε σχέση με το επιτόκιο για το ειδικό σπουδαστικό δάνειο για νέους σπουδαστές, ανέφερε ότι αυτό ανέρχεται για τα πρώτα πέντε χρόνια στο 1,70% και μετά αυξάνεται στο 2,70%, ενώ το επιτόκιο για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανέρχεται από 3,00%-3,20% και για οικιακό εξοπλισμό από 3,30%-3,50%.
 
Αναφορικά με το επιτόκιο για όριο παρατραβήγματος, ο κ. Γεωργίου είπε στο ΚΥΠΕ ότι αυτό ανέρχεται από 3,70%-3,90% και σημείωσε ότι κάποιος μπορεί να εγκριθεί για όριο παρατραβήγματος, στην περίπτωση που εμβάζει τον μισθό του στον Οργανισμό, μέχρι τέσσερις μηνιαίους μισθούς με ανώτατο όριο παρατραβήγματος τις €15.000, ενώ χωρίς έμβασμα μισθού, το όριο παρατραβήγματος ανέρχεται στις €4.000.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Τράπεζα Κύπρου: Επαναγορά μετοχών στο πλαίσιο του buyback €25 εκατ.
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Η Touch Card™ από τη Mastercard® τώρα διαθέσιμη στην Ελληνική Τράπεζα
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS