ΕΤΥΚ: Καταγγέλλει απολύσεις στον Συνεργατισμό

Απολύσεις στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα καταγγέλλει η ΕΤΥΚ, χαρακτηρίζοντάς τις ως «πλήγμα για τη δικαιοσύνη», με την Οργάνωση να τονίζει ότι θα προχωρήσει στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων μη αποκλειόμενης της απεργίας.

Σε ανακοίνωσή της η συντεχνία των τραπεζοϋπαλλήλων αναφέρει ότι με έκπληξη η Οργάνωσή πληροφορήθηκε ότι η Διοίκηση του Συνεργατισμού προχώρησε σε απολύσεις υπαλλήλων της, με τη δικαιολογία ότι οι λογαριασμοί τους είχαν προβλήματα (μη εξυπηρετούμενα δάνεια). 

Σύμφωνα με την ΕΤΥΚ, «το γεγονός αποκτά ιδιαίτερη σημασία από το ότι ο Συνεργατισμός ανήκει στο Κράτος και η Διοίκηση ουσιαστικά ασκείται από την Κυβέρνηση», ενώ προσθέτει ότι «άρα οτιδήποτε συμβαίνει στο Συνεργατισμό και μάλιστα πρωτοποριακά αντεργατικά βήματα φέρουν τη σφραγίδα της Κυβέρνησης».

Σημειώνοντας ότι η ενέργεια αυτή «νοσεί τόσο επί της ουσίας αλλά και της διαδικασίας», η Οργάνωση επισημαίνει ότι «δεν απολύεται κανείς επειδή χρωστά αλλά ψάχνεις γιατί του δόθηκαν υπερβολικά δάνεια που σήμερα δεν μπορεί να ανταποκριθεί – αποπληρώσει».

Παράλληλα, σύμφωνα με τη συντεχνία, «ακόμη και εκεί που ο υπάλληλος έχει υποπέσει σε παραπτώματα είναι πεντακάθαρο και αποδεκτό απ’ όλους ότι πρέπει να προηγηθεί η διαδικασία της παραπομπής σε πειθαρχική διαδικασία». 

Ταυτόχρονα, αναφέρει ότι την παραπομπή σε πειθαρχική διαδικασία την προβλέπουν οι υφιστάμενες συμφωνίες της ΕΤΥΚ με την Τράπεζα αλλά είναι και το Συνταγματικό δικαίωμα του κάθε πολίτη. 

Έχοντας υπόψη όλα τα πιο πάνω, η ΕΤΥΚ σημειώνει ότι νοιώθει την υποχρέωση ότι έντονα και δικαιωματικά πρέπει να ορθώσει το ανάστημα της για να προστατέψει τους συναδέλφους της.

Γι’ αυτό τον λόγο, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, η ΕΤΥΚ δηλώνει «έγκαιρα, συνειδητά και υπεύθυνα ότι δεν θα ανεχθεί ετσιθελικές αποφάσεις αλλά θα προχωρήσει στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων μη αποκλειόμενης της απεργίας». 

Καταληκτικά τονίζει ότι «κανένας δεν πρέπει να εφησυχάζει έστω κι αν δεν είναι σήμερα ανάμεσα στους απολυθέντες, αφού εάν αφεθεί η Διοίκηση της Τράπεζας να λειτουργεί με αυτό τον ετσιθελικό και ασύδοτο τρόπο, θα ακολουθήσουν πολλές τέτοιες παρόμοιες ενέργειες. Ας μην ξεχνούμε τη γνωστή ρήση «Γιορτή δική τους παραμονή δική μας».

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά