Ταμείο Υγείας ΕΤΥΚ και στα μέλη των ΣΠΙ

Διευθετήθηκε το θέμα κάλυψης μελών της ΕΤΥΚ που προέρχονται από τα πρώην ΣΠΙ από το Ταμείο Υγείας της ΕΤΥΚ, καθώς η συντεχνία ανακοίνωσε ότι έχει διευθετηθεί μέσα από συμφωνία με τη Διεύθυνση της Τράπεζας.
 
Στη εγκύκλιο της ΕΤΥΚ επισημαίνεται ότι η θετική κατάληξη, αποτελεί μια σημαντική αναβάθμιση στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη «τόσο των ιδίων των συναδέλφων όσο και των οικογενειών τους (διευκρινίζουμε ότι τα παιδιά καλύπτονται μέχρι την ηλικία των 24 ετών νοουμένου ότι είναι στρατιώτες ή/και φοιτητές). Όπως είναι γνωστό, το Ταμείο Υγείας της ΕΤΥΚ, είναι το μεγαλύτερο και ισχυρότερο Ταμείο Υγείας που λειτουργεί στην Κύπρο με πέραν των 21,000 μελών και εξαρτωμένων τους».
 
Αξίζει να σημειωθεί πως το Ταμείο Υγείας ΕΤΥΚ δημιουργήθηκε το 2005 μέσα από τη Συλλογική Σύμβαση ΕΤΥΚ – Τραπεζών και είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με ξεχωριστή νομική υπόσταση, καταστατικό και διοικητικά όργανα.
 
«Μοναδική επιδίωξη του Ταμείου μας είναι η παροχή αναβαθμισμένης περίθαλψης στους συναδέλφους και στα εξαρτώμενά τους και όχι το κέρδος. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά του Ταμείου Υγείας της ΕΤΥΚ από τα σχέδια υγείας Ασφαλιστικών Εταιρειών που στόχος τους είναι το κέρδος γι αυτό και είναι σύνηθες οι πρόνοιες και οι καλύψεις των σχεδίων αυτών να διαφοροποιούνται αλλά και τα ασφάλιστρα να αυξάνονται με γνώμονα πάντοτε το κέρδος των Εταιρειών».
 
Επίσης, στην εγκύκλιο σημειώνεται πως το Ταμείο Υγείας της ΕΤΥΚ δεν λειτουργεί στη βάση ατομικών μερίδων, τα μέλη του μπορούν να προμηθεύονται όλα τα καλυπτόμενα φάρμακα τους δωρεάν, να διενεργούν τις αναλύσεις τους χωρίς κανένα οικονομικό κόστος και έχουν πληθώρα επιλογών για διαγνωστικές εξετάσεις με πολύ μικρή επιβάρυνση.
 

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ