Από Λονδίνο και Νέα Υόρκη αρχίζει το lobbying

Από Λονδίνο και Νέα Υόρκη αρχίζει το lobbying

Από Λονδίνο και Νέα Υόρκη αρχίζει το lobbying

Οργανώνουν την εκστρατεία για βελτίωση της εικόνας του χρηματοπιστωτικού τομέα της Κύπρου στο εξωτερικό, Κεντρική Τράπεζα, εγχώριες τράπεζες και οι εξειδικευμένοι οίκοι Pillsbury Winthrop-lobbying  και η Kreab-στρατηγικοί σύμβουλοι επικοινωνίας.  
 
 
H πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο οίκων, που εδρεύουν σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία με τις εγχώριες τράπεζες, την Κεντρική αλλά και εκπροσώπους του ΥΠΟΙΚ, έγινε την περασμένη βδομάδα και τέθηκαν επί τάπητος οι παράμετροι της συνολικής προσπάθειας που θα επιχειρηθεί ώστε να βελτιωθεί η εικόνα και η αντίληψη που υπάρχει για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας στο εξωτερικό.
 
Η αμοιβή των δύο συμβούλων για τις υπηρεσίες τους θα ανέλθει στο 1 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από τις τράπεζες αναλογικά. Ως πρώτο βήμα προγραμματίζονται σχετικά events σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο το επόμενο διάστημα.
 
Πάντως, ακόμα δεν έχει υπάρξει οριστική κατάληξη σε σχέση με την στρατηγική που θα ακολουθηθεί αφού παρόλο που δόθηκαν σχετικές κατευθυντήριες γραμμές στους δύο ξένους οίκους, στην πρώτη παρουσίαση που έκαναν, υπήρξαν διαφωνίες από τουλάχιστον μία τράπεζα η οποία θεώρησε πως κάποια από τα στοιχεία που εισηγούνται οι σύμβουλοι να παρουσιάσουν, μπορεί να έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα.
 
Υπενθυμίζεται πως οι κυπριακές τράπεζες αντιμετωπίζουν εδώ και καιρό πρόβλημα να εξεύρουν ανταποκρίτριες τράπεζες για συναλλαγές σε δολάριο, σε βαθμό που η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη. 
 
Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας