Την Point Nine επέλεξε η Societe Generale - Κύπρου για MiFIR

Η Societe Generale Bank – Κύπρου Cyprus Ltd αξιοποιεί την ιδιόκτητη πλατφόρμα επεξεργασίας συναλλαγών της Point Nine - Circle για την αναδιάρθρωση των εμπορικών της συναλλαγών και εκπληρώνει με επιτυχία τις προδιαγραφές των απαιτήσεων υποβολής εκθέσεων σχετικά με τις συναλλαγές στις αγορές χρηματοοικονομικών μέσων (MiFIR) που τέθηκαν σε ισχύ στις 3 Ιανουαρίου 2018.

Με τους κανονισμούς MiFIR απαιτούνται πιο ευέλικτες και ισχυρές διαδικασίες ελέγχου δεδομένων, με την πλατφόρμα Circle της Point Nine προσφέρεται στην Societe Generale Bank - Cyprus μια απρόσκοπτη και αποτελεσματική λύση επεξεργασίας, ανάλυσης και αναφοράς δεδομένων συναλλαγών.

Παρέχονται εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος στις επιχειρήσεις, η μηχανή αναφοράς συναλλαγών της Circle MiFIR περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως η κάλυψη κλάσης Cross Asset, η χαρτογράφηση δεδομένων, ο εμπλουτισμός δεδομένων, το πλήρες audit trail και οι ημερήσιες αναφορές, οι οποίες διασφαλίζουν την πρόσβαση των πελατών σε έγκαιρα και ακριβή δεδομένα για τους ρυθμιστές.

Επιπλέον, η Circle Κύκλος της Point Nine επεξεργάζεται δεδομένα από διάφορες πηγές, καλύπτει όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, μεταφράζει και υποβάλλει τις αναφορές σε ρυθμιστικούς φορείς με τη μορφή που απαιτείται και επίσης χειρίζεται μηνύματα επιβεβαίωσης.

Η Άντρεα Περατίτης, επικεφαλής της Ρυθμιστικής Πληροφόρησης της Point Nine, δήλωσε: "Είμαστε υπερήφανοι για τη φήμη μας ως πάροχος υπηρεσιών που προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία στον πελάτη και είμαστε αμείλικτοι επιδιώκοντας την αριστεία σε κάθε αλληλεπίδραση πελατών με το Point Nine. Οι προοδευτικές επιχειρήσεις, όπως η SGBCy, αναγνωρίζουν ότι η συμμόρφωση με τις κανονιστικές προδιαγραφές είναι εξαιρετικά σημαντική για τη συνεχώς μεταβαλλόμενη χρηματοπιστωτική αγορά. "

Επί του παρόντος, η Point Nine επεξεργάζεται και εκπονεί περισσότερες από 60 εκατομμύρια συναλλαγές μηνιαίως για λογαριασμό συμβολαίων αγοραπωλησίας για τις κανονιστικές τους συναλλαγές σύμφωνα με τα καθεστώτα EMIR, ASIC και MiFIR.

Οι νέες απαιτήσεις υποβολής εκθέσεων σχετικά με τις συναλλαγές MiFIR ορίζουν ότι οι επιχειρήσεις επενδύσεων που πραγματοποιούν συναλλαγές σε τίτλους που αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στην ΕΕ πρέπει να παρέχουν στους ρυθμιστικούς φορείς ρητά στοιχεία για κάθε συναλλαγή τους, όσον αφορά τα στοιχεία του μέσου, τις αποφάσεις επένδυσης και εκτέλεσης και τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων.

Ο κ. Khalil Letayf, Διευθύνων Σύμβουλος της Societe Generale Bank, δήλωσε: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε τη συνεργασία με το Point Nine σχετικά με την αναφορά συναλλαγών για το MIFIR και να έχουμε κάθε εμπιστοσύνη στην αποτελεσματική λύση για την ανάλυση, επεξεργασία και αναφορά δεδομένων που προσφέρει το Point Nine.

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά