Eurobank Cyprus: Κέρδη €23,5 εκατ. για το πρώτο εξάμηνο

Ικανοποιητική επαναλαμβανόμενη κερδοφορία παρουσίασε η Eurobank Cyprus Ltd για το πρώτο εξάμηνο του 2017, η οποία ανήλθε στα €23,5 εκατ. μετά από φόρους.  Την ίδια ώρα, παρουσίασε ισχυρή κεφαλαιακή θέση, με τον δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας (Capital Adequacy Ratio) όπως και τον δείκτη κοινών μετοχών (CET1) να ανέρχονται στο 28,7%.

Παράλληλα, με βάση τα εξαμηνιαία αποτελέσματα η Eurobank Κύπρου παρουσίασε επίσης σημαντική πλεονάζουσα ρευστότητα, με τις καταθέσεις να φτάνουν στα € 3.777εκατ. και το δείκτη δανείων προς καταθέσεις (εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με καταθέσεις) να ανέρχεται στο 29%.

Η ποιότητα τους δανειακού χαρτοφυλακίου είναι πολύ καλή, με τον  δείκτη Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (NPE ratio στη βάση των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, ΕΑΤ) να παραμένει ιδιαίτερα χαμηλός, στο 5,5%.

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως παρατηρείται μια αποτελεσματική διαχείριση του κόστους λειτουργίας, με τον δείκτη Κόστους προς Έσοδα στο 30%.

Τα επαναλαμβανόμενα θετικά αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι η Eurobank Κύπρου συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία με σταθερά βήματα, έχοντας ως βάση το πελατοκεντρικό μοντέλο λειτουργίας της και την ορθολογιστική διαχείριση των κινδύνων.  Η ισχυρή χρηματοοικονομική θέση της Τράπεζας, που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας,  έχει  εδραιώσει την ηγετική της παρουσία στην Κύπρο, στους τομείς του Wealth Management, Corporate and Investment Banking, International Business Banking και Capital Markets.

Θετικές και οι εξελίξεις του πρώτου εξαμήνου 2017 για την οικονομία της Κύπρου που καταγράφει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης για ακόμη ένα τρίμηνο σε όλους τους παραγωγικούς τομείς που ξεπερνάει το 3,5% του Ακαθάριστου Εγχώριου  Προϊόντος.

Το κόστος δανεισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται σε σταθερά πτωτική πορεία, γεγονός που αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη αξιοπιστία της οικονομικής πολιτικής και επιβεβαιώνει τη σταθερή και απρόσκοπτη δυνατότητα πρόσβασης στις διεθνείς αγορές.  

Αυτό υποστηρίζεται επίσης και από την πρόσφατη αναβάθμιση κατά μία βαθμίδα από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s λόγω βελτίωσης της οικονομικής ανθεκτικότητας, της σταθερής δημοσιονομικής υπεραπόδοσης και τις ευνοϊκές προοπτικές της οικονομίας.

H Eurobank Κύπρου παραμένει αισιόδοξη για το μέλλον της χώρας μας και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της οικονομίας. Σημαντική προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων παραμένουν  οι τομές και οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις στον τρόπο λειτουργίας του κράτους, ούτως ώστε η κρατική μηχανή να γίνει πιο αποτελεσματική και να εξυπηρετήσει καλύτερα, οικονομικότερα και ταχύτερα τον πολίτη και τις επιχειρήσεις. Θεωρούμε επίσης σημαντική την εντατικοποίηση των σχεδιασμών για ταχύτερη μείωση του δημοσίου χρέους, όπως και την ενδυνάμωση των προσπαθειών για βελτίωση/αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει η χώρα μας σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.  Η Eurobank Κύπρου από τη πλευρά της, θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία και τις βιώσιμες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες αλλά και να δημιουργεί θέσεις εργασίας στη βάση της ανάπτυξης των εργασιών της.
 

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου