ΕΤΥΚ: Υπερψηφίστηκαν οι συμφωνίες με την Ελληνική Τράπεζα

Πράσινο άναψαν οι Γενικές Συνελεύσεις των μελών της ΕΤΥΚ στην Ελληνική Τράπεζα που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη (1η Αυγούστου) σε όλες τις Επαρχίες για τη συμφωνίας ανανέωσης της Συλλογικής Σύμβασης καθώς και για τη συμφωνία μεταφοράς των μελών στην  APS. 

Συγκεκριμένα, τα μέλη είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το περιεχόμενο των  συμφωνιών, να επιλύσουν απορίες και καταληκτικά να τοποθετηθούν  επί του περιεχομένου των συμφωνιών, σε χωριστές ψηφοφορίες, με τη  ψήφο τους.  

Η συμφωνία για ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης εγκρίθηκε με ποσοστό  πέραν του 99% ενώ  οι Συμφωνίες για μεταφορά των συναδέλφων στην APS και για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης των καθαριστριών εγκρίθηκαν με το απόλυτο 100% .

Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο της ΕΤΥΚ, στη συμφωνία για τη Συλλογική Σύμβαση παραμένουν αναλλοίωτες οι μισθολογικές κλίμακες και οι ετήσιες προσαυξήσεις, ενώ η βασική επιδίωξη της Οργάνωσής για σημαντική μισθολογική ενίσχυση των χαμηλόμισθων συναδέλφων, έχει στεφθεί με επιτυχία. Μέσα από σχετική πρόνοια της συμφωνίας, οι χαμηλόμισθοι συνάδελφοι "ευεργετούνται" σημαντικά, αφού πέραν της ετήσιας προσαύξησης, θα επωφεληθούν σημαντικής αύξησης πάνω στο βασικό τους μισθό, και σε αρκετές περιπτώσεις η συνολική αύξηση που θα επωφεληθούν θα ισοδυναμεί πέραν των δύο προσαυξήσεων. 

Επιπρόσθετα, προβλέπεται σημαντική αύξηση του ποσού του στεγαστικού δανείου (από τις €85,000 στις €130,000), με ταυτόχρονη κατάργηση του ανώτατου ορίου ("ceiIing"), ενώ το δάνειο θα μπορούν να το πάρουν πλέον όλοι οι συνάδελφοι με τη μονιμοποίησή τους, αφού έχει καταργηθεί και ο περιορισμός για συμπλήρωση τριών χρόνων υπηρεσίας. Πολύ σημαντική είναι επίσης και η πρόνοια της σύμβασης για ενίσχυση του Ταμείου Υγείας, καθώς και η βελτίωση της άδειας τοκετού. 

Σε ότι αφορά τις καθαρίστριες, πέραν της ετήσιας προσαύξησης που με βάση την απόφαση της Υπουργού Εργασίας θα επωφεληθούν τόσο αυτές όσο και οι υπόλοιποι συνάδελφοι της Τράπεζας, έχουμε καταφέρει να επεκτείνουμε το όριο αφυπηρέτησής τους από το 62ο στο 65ο. 

Δειτε Επισης

DORA: Ο κανονισμός που έρχεται να θωρακίσει τράπεζες, fintech και επενδυτικές από κυβερνοαπειλές
Το στίγμα πορείας του Χριστόδουλου Πατσαλίδη-Η συνεργασία με Κεραυνό και το πρώτιστο μέλημα του Διοικητή
Ξεκίνησε το buyback μετοχών η Τράπεζα Κύπρου
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων