EFG Bank: Υπηρεσίες θεματοφυλακής σε κυπριακά Επενδυτικά Ταμεία

Στην παροχή υπηρεσιών θεματοφυλακής σε κυπριακά Επενδυτικά Ταμεία προχωρεί η EFG Bank (Luxembourg) SA - Cyprus Branch μετά την επέκταση της άδειας δραστηριοτήτων της. Η σχετική ενημέρωση έγινε από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου την Τετάρτη (5 Ιουλίου) και σε συνέχεια κοινοποίησης ημερομηνίας 16 Ιουνίου 2017 από τις Αρχές του Λουξεμβούργου Commission de Surveilance du Secteur Financier of Luxembourg (CSSF).

Σε συνέχεια των εγκρίσεων από το CSSF και την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και αξιοποιώντας την εμπειρία, συστήματα και διαδικασίες του ομίλου EFG, η EFG Bank (Luxembourg) S.A - Cyprus Branch θα αρχίσει άμεσα την παροχή υπηρεσιών θεματοφυλακής σε Κυπριακά Επενδυτικά Ταμεία. 

Ο Γενικός Διευθυντής του Cyprus Branch Κώστας Στυλιανού δήλωσε ότι η επέκταση των δραστηριοτήτων σε υπηρεσίες θεματοφυλακής αποδεικνύουν την στήριξη του Ομίλου EFG στην αναδυόμενη αγορά Επενδυτικών Ταμείων στην Κύπρο, ενώ ο Διευθυντής υπεύθυνος για την παροχή υπηρεσιών σε Επενδυτικά Ταμεία Κωνσταντίνος Παπαναστασίου σημείωσε ότι η EFG είναι ο πρώτος διεθνής τραπεζικός οργανισμός με Επενδυτική πιστοληπτική διαβάθμιση (Investment Grade rated) που παρέχει υπηρεσίες θεματοφυλακής σε Κυπριακά Επενδυτικά Ταμεία στην Κύπρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η EFG Bank (Luxembourg) SA - Cyprus Branch είναι μέλος της EFG International, ενός διεθνούς τραπεζικού ομίλου με σημαντική θέση στην αγορά Private Banking και διαχείρισης κεφαλαίων με έδρα την Ελβετία και με διεθνή παρουσία σε 40 χώρες ανά το παγκόσμιο. Οι μετοχές της EFG International (EFGN) εισήχθησαν στο χρηματιστήριο της Ελβετίας SIX Swiss Exchange στις 7 Οκτωβρίου 2005 ενώ η πιστοληπτική της διαβάθμιση από τους Moody’s ανέρχεται σε A3 και από τους Fitch με A. 

Δειτε Επισης

Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος