Διεθνής διάκριση για την Τράπεζα Κύπρου

Η Τράπεζα Κύπρου πέτυχε άλλη μια διεθνή διάκριση. Για τέταρτη συνεχή χρονιά βραβεύεται από το εγνωσμένου κύρους διεθνές περιοδικό ‘Global Finance magazine’ ως η καλύτερη Τράπεζα υποθεματοφυλακής (Best Subcustodian Bank) στην Κύπρο για το 2017. 

Η διάκριση αυτή επιβεβαιώνει την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών θεματοφυλακής που παρέχει στους πελάτες της. 

Η καλύτερη τράπεζα υποθεματοφυλακής καθορίζεται μέσα από τη διαδικασία αξιολόγησης διαφόρων κριτηρίων σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρονται στον τομέα θεματοφυλακής. Στα κριτήρια περιλαμβάνονται, ανάμεσα σε άλλα,  η ποιότητα και αξιοπιστία των υπηρεσιών, η αποτελεσματική εκκαθάριση των συναλλαγών και οι σχέσεις με τους πελάτες.

Το Τμήμα Θεματοφυλακής της Τράπεζας Κύπρου προσφέρει ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών θεματοφυλακής για επενδύσεις σε όλες σχεδόν τις χρηματοοικονομικές αγορές παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των αγορών της Κύπρου και της Ελλάδας.  Επίσης, η Τράπεζα Κύπρου αναλαμβάνει καθήκοντα θεματοφύλακα σε ταμεία συλλογικών επενδύσεων όπως είναι οι Οργανισμοί Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες (ΟΣΕΚΑ) και οι Οργανισμοί Εναλλακτικών Επενδύσεων (ΟΕΕ), σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, προσφέροντας υπηρεσίες θεματοφυλακής και επίβλεψης, με στόχο τη μεγιστοποίηση της προστασίας των επενδυτών και την ενίσχυση της αποτελεσματικής απόδοσης των κεφαλαίων. 

Οι προσφερόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν εκκαθάριση συναλλαγών, φύλαξη τίτλων, υπηρεσίες πληροφόρησης πελατών, παρακολούθηση και διεκπεραίωση εταιρικών πράξεων, εξουσιοδοτημένη εκπροσώπηση σε συνελεύσεις (proxy voting), είσπραξη τόκων και μερισμάτων, αποκοπή φορολογίας στην πηγή και ανάκτηση φορολογίας που παρακρατήθηκε. 

Οι υπηρεσίες θεματοφυλακής πλαισιώνουν ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρονται από τη Διεύθυνση Wealth & Markets της Τράπεζας Κύπρου, που περιλαμβάνει επίσης υπηρεσίες Ιδιωτικής Τραπεζικής (Private Banking), Διαχείρισης Θεσμικών Κεφαλαίων και Διεθνών Αγορών (Institutional Wealth Management and Global Markets), Επενδυτικής Τραπεζικής (Investment Banking), Διαχείρισης Κεφαλαίων (Asset Management) και Διεθνών Χρηματιστηριακών Συναλλαγών (Global Brokerage).

Δειτε Επισης

Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου