Καμμάς: Ισχυρές αντοχές διαθέτει ο τραπεζικός τομέας

Ο τραπεζικό τομέας της Κύπρου δείχνει να έχει ισχυρές αντοχές, παρά τις προκλήσεις οι οποίες είναι πολλές, σύνθετες και συνεχείς, τόσο σε επίπεδο χειρισμού των απαιτήσεων της οικονομίας όσο και σε επίπεδο ευθυγράμμισης με το αυστηρότερο και πιο απαιτητικό ρυθμιστικό, εποπτικό και νομοθετικό πλαίσιο. 

Αυτό ανέφερε ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Τραπεζών, Μιχάλης Καμμάς από το βήμα της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, επισημαίνοντας πως οι κυπριακές τράπεζες διατηρούν κεφαλαιακή επάρκεια υψηλότερη των εποπτικών δεδομένων, ο τραπεζικός κλάδος έχει προχωρήσει σε μεγάλη αναδιοργάνωση και μάλιστα σε πολλά επίπεδα, ενώ ανταποκρίνεται και στις πολύ αυστηρότερες και απαιτητικές εποπτικές ή νομοθετικές απαιτήσεις.

Αναφερόμενος στην τετραετία που πέρασε μετά την υπογραφή του μνημονίου, ο κ. Καμμάς είπε πως «ο τραπεζικός τομέας έχει καταφέρει να ανταπεξέλθει των δυσμενών συνθηκών, έχει ελκύσει ξένες επενδύσεις και είναι πλέον σε θέση για χρηματοδότηση της ανάπτυξης και στήριξη της οικονομίας».

«Είναι σημαντικό να μην εφησυχάσουμε, αλλά αντίθετα να παραμείνουμε προσηλωμένοι σε υψηλούς στόχους, σ’ ένα καλά σχεδιασμένο πλάνο μεταρρυθμίσεων για βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς μας, σε δημοσιονομική πειθαρχία, σε καλυτέρευση των οικονομικών δεικτών, καθώς και ομαλοποίησης των συνθηκών στον τραπεζικό τομέα«, είπε και κατέληξε: «Η προσπάθειά μας απαιτείται να είναι διαρκής και υψηλής έντασης. Αυτά τα στοιχεία αποτελούν 

Δειτε Επισης

Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
Ξεκαθαρίζει και δίνει το στίγμα πορείας της ΕΚΤ για τα επιτόκια η Λαγκάρντ-Καμία προδέσμευση
Τα hedge funds επενδύουν στην αγορά κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης
Τράπεζα Κύπρου: Μέρισμα σε μετρητά ύψους €112 εκατ. και επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους μέχρι €25 εκατ.