ΕΤΥΚ: Επιλέγει την αντιπαράθεση με Ελληνική

Να μην υπογράψουν το έγγραφο για ένταξη σε ασφαλιστικό Σχέδιο Υγείας ιδιωτικής εταιρείας καλεί τα μέλη της στην Ελληνική Τράπεζα η ΕΤΥΚ. Σε εγκύκλιο προς τα μέλη της η Οργάνωση αναφέρει ότι «η Διοίκηση της Ελληνικής, έχει επιλέξει το δρόμο της αντιπαράθεσης, χωρίς να την ενδιαφέρει το κόστος που αυτή η αντιπαράθεση θα επιφέρει στην ίδια την Τράπεζα αλλά και στο ηθικό του συνόλου του προσωπικού της».

Παράλληλα, η ΕΤΥΚ καλεί τα μέλη της Οργάνωσης στην Ελληνική Τράπεζα σε Eπαρχιακές Γενικές Συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 21/6/2017 η ώρα 15:00.

Θέμα των εν λόγω συνελεύσεων θα είναι η ενημέρωση του συνόλου των μελών για τις εξελίξεις όσον αφορά τις αναφερόμενες στην υφιστάμενο εγκύκλιο «παραβιάσεις των συλλογικών συμβάσεων από την Ελληνική Τράπεζα και η εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσής μας να προχωρήσει, εάν και όποτε κριθεί από το ίδιο αναγκαίο, στην λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, περιλαμβανομένης και της απεργίας».

Από πλευράς Ελληνικής Τράπεζας τονίζεται ότι όσον αφορά το Ταμείο Υγείας που επικαλείται η ΕΤΥΚ το πρόβλημα φαίνεται να έχει ιδία η Οργάνωση «που δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να ισχύει και για τους μεταφερόμενους υπαλλήλους». 

Ωστόσο, εφόσον η ΕΤΥΚ δεν προχωρήσει με τις σχετικές διευθετήσεις, η Ελληνική Τράπεζα, σε συνεργασία με τη νέα εταιρεία, έχουν φροντίσει για την κάλυψη των επηρεαζόμενων υπαλλήλων μέσα  από εισφορές σε άλλα ταμεία.

Σε σχέση με τη μεταφορά της Διεύθυνσης Διαχείρισης Καθυστερήσεων της Ελληνικής Τράπεζας στη νέα εταιρεία APS Debt Servicing Cyprus, η Τράπεζα προτίθεται να προστατέψει το πιο νευραλγικό κομμάτι της εξίσωσης, το προσωπικό της Τράπεζας, διαβεβαιώνοντας ότι καμία θέση εργασίας δεν θα χαθεί, κανένας μισθός δεν θα μειωθεί και κανένα ωφέλημα δεν θα διαφοροποιηθεί.  

Στόχος της Τράπεζας είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων της και η αποτελεσματική, ταχεία μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Σύμφωνα με την Ελληνική Τράπεζα, έχουν συμφωνηθεί τα δικαιώματα των εργαζομένων που θα μεταφερθούν στη νέα εταιρεία και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τις συμβάσεις εργοδότησης και τις συλλογικές συμβάσεις, καθώς και όλες οι θέσεις εργασίας, θα διαφυλαχτούν πλήρως με βάση τη σχετική νομοθεσία. 

Επιπλέον, συμφωνήθηκε σειρά διευθετήσεων προς όφελος των επηρεαζόμενων εργαζομένων, περιλαμβανομένης και της δέσμευσης για επαναεργοδότηση στην Τράπεζα, με τους ίδιους όρους εργασίας μετά από την πάροδο των δύο πρώτων χρόνων.  

Η διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας εκφράζει την πρόθεσή της να συνεχίσει τον διάλογο με την ηγεσία της ΕΤΥΚ προς επίλυση του θέματος.

Δειτε Επισης

Η Touch Card™ από τη Mastercard® τώρα διαθέσιμη στην Ελληνική Τράπεζα
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα