Michael Pak: Managing Director Institutional Clients Group της AXIA

Η AXIA Capital Markets LLC, (“ACM”), θυγατρική της AXIA Ventures Group ("AXIA"), ανακοινώνει την πρόσληψη του κ. Michael Pak ως Managing Director στο Institutional Clients Group.

Ο κ. Pak εντάσσεται στην ΑΧΙΑ μετά από μια επιτυχημένη καριέρα κατά τα τελευταία 15 χρόνια στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου και equity research. Αναφορικά με την εμπειρία του, ο κ. Pak ήταν, μεταξύ άλλων, Managing Director του Capital Markets Group στη JonesTrading Institutional Services, όπου ίδρυσε το maritime transportation and industrials practice στη Νέα Υόρκη. Μεταξύ του 2010 και 2013, υπήρξε Senior Vice President και Equity Research Analyst, καλύπτοντας την παγκόσμια αγορά ναυτιλίας στην Clarkson Capital Markets (CCM), θέτοντας ταυτόχρονα τις βάσεις για τα equity research platforms της Clarkson στην Αμερική και Ασία.
 
Ο κ. Pak έχει αναγνωριστεί από την StarMine για την ακρίβεια πρόβλεψης κερδών και έχει συμμετάσχει σε σημαντικά ναυτιλιακά συνέδρια ανά το παγκόσμιο, ενώ παράλληλα έχει αναφερθεί τακτικά στο Bloomberg, Reuters και σε άλλα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης. Έχει λάβει αρκετά βραβεία και αναγνωρίσεις, όπως μέλος της #1 research team της Institutional Investor’s “All-America Research Team” όσο ήταν στην Bank of America Securities μεταξύ του 2005 και 2009 και, πριν από αυτό, ήταν team analyst για το #1 packaging research group της Citigroup Investment Research την περίοδο 2000 με 2005.

Είναι μέλος του CFA Institute και του New York Society of Security Analysts. Κατέχει BSc in Economics από το New York University’s STERN School of Business και MBA από το Cornell University’s SC Johnson School of Management.

Ο Group Managing Director της AXIA, κ. Δημήτριος Αθανασόπουλος, δήλωσε τα ακόλουθα: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε τον Michael μαζί μας στον Όμιλο της AXIA! Η αδιαμφισβήτητη  εξειδίκευση του στον τομέα θα προσθέσει σημαντική αξία στην εκτελεστική μας ομάδα και, πάνω απ’ όλα, θα δημιουργήσει μια αξιόλογη πλατφόρμα υπηρεσιών για τους θεσμικούς μας πελάτες. Θα θέλαμε να καλωσορίσουμε τον Michael θερμά και να του ευχηθούμε ό,τι καλύτερο στη μελλοντική του πορεία μαζί μας”. 

Δειτε Επισης

Στο 1% διατηρήθηκε το αντικυκλικό απόθεμα ασφαλείας για τις τράπεζες
Κωνσταντίνος Ηροδότου: Οικονομική ανάπτυξη της Κύπρου μέσω του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού
Τράπεζα Κύπρου: Η μετατροπή νομισμάτων στη νέα eFx convert εποχή
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ