Μ. Καμμάς: Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της EBF

Την ανάληψη της προεδρίας της Επιτροπής Ελέγχου, Προϋπολογισμού και Κινδύνων της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας (ΕΤΟ ή EBF) έχει αναλάβει ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, Δρ. Μιχάλης Καμμάς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην τελευταία συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας, η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Μάλτα, επικυρώθηκε η απόφαση για ανάθεση της προεδρίας της Επιτροπής Ελέγχου, Προϋπολογισμού και Κινδύνων στον Δρ. Καμμά.

Η εν λόγω εξέλιξη τιμά τόσο τον ίδιο προσωπικά, όσο και την Κύπρο ευρύτερα, αφού για πρώτη φορά η χώρα μας αναλαμβάνει προεδρία Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας, αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ακόμη, ότι ο Δρ. Μιχάλης Καμμάς αποδέχτηκε την πρόταση για ανάληψη της προεδρίας της Επιτροπής Ελέγχου, Προϋπολογισμού και Κινδύνων βάσει εισήγησης από τους επικεφαλής του EBF και με τη σύμφωνο γνώμη των υπόλοιπων μελών της Επιτροπής κι έπειτα της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Σχολιάζοντας την ανάληψη της σημαντικής θέσης ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου τόνισε: «Αποτελεί σημαντική εξέλιξη τόσο για την Κύπρο και τον Σύνδεσμο Τραπεζών όσο και για εμένα προσωπικά. Ο επαγγελματισμός και η σκληρή εργασία που επιδεικνύουν τα στελέχη του Συνδέσμου μας αναγνωρίζονται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μέσω της συμμετοχής μας στις Επιτροπές της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας. Η προεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, Προϋπολογισμού και Κινδύνων, την οποία έχω αναλάβει, αποτελεί επιστέγασμα των προσπαθειών μας».

Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία, γνωστή σε ευρωπαϊκό επίπεδο με το ακρωνύμιο EBF, αποτελεί τη φωνή του ευρωπαϊκού, τραπεζικού συστήματος, εκπροσωπώντας 32 συνδέσμους τραπεζών ευρωπαϊκών κρατών. Μάλιστα, τα μέλη του EBF εκπροσωπούν με τη σειρά τους κάπου 4.500 τραπεζικά ιδρύματα, τα οποία παρέχουν πλήρες εύρος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και εργοδοτούν πέραν των 2,1 εκατομμυρίων στελεχών.

Ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου ήταν -αρχικά- συνδεδεμένο μέλος της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας από το 1996, ενώ κατέστη πλήρες μέλος το 2004, όταν η Κύπρος εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σήμερα, ο Σύνδεσμος Τραπεζών εκπροσωπεί 12 τραπεζικά ιδρύματα της Κύπρου, τα οποία κατέχουν μερίδιο αγοράς, σε επίπεδο δανείων και καταθέσεων, που ξεπερνά το 90%.

Δειτε Επισης

Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου