Ένεση ρευστότητας ύψους €66,7 εκατ. στις επιχειρήσεις

Έπεσαν οι υπογραφές για την υλοποίηση ακόμα μιας συνεργασίας μεταξύ Ελληνικής Τράπεζας και Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, με στόχο την ενίσχυση των κυπριακών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

Με τη συμφωνία, την οποία εγγυάται η κυβέρνηση, ποσό της τάξης των €66,722 εκ. θα διατεθεί υπό τη μορφή χαμηλότοκων δανείων σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και Εταιρείες Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης. Στο ποσό των €66,7 εκ. συμπεριλαμβάνονται €16,7 εκ., τα οποία προέρχονται από κεφάλαια της Ελληνικής Τράπεζας. 

Στόχος της Ελληνικής Τράπεζας είναι η στήριξη της οικονομίας και η χρηματοδότηση επιχειρήσεων σε βασικούς κλάδους όπως η βιομηχανία, η ενέργεια, ο τουρισμός, η υγεία και οι συγκοινωνίες. 

Κατά την τελετή υπογραφής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό κτίριο της Ελληνικής Τράπεζας στη Λευκωσία, η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας κα Ειρένα Γεωργιάδου, επισήμανε ότι στη συνολική προσπάθεια για ανάκαμψη της οικονομίας ο ρόλος των τραπεζών είναι καταλυτικός. 

Όπως υπογράμμισε, από τον Σεπτέμβριο του 2014 η Ελληνική Τράπεζα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων διέθεσε και θα διαθέσει δάνεια ύψους 166,7 εκ. στις κυπριακές επιχειρήσεις. 

Τη συμφωνία υπέγραψε εκ μέρους της Ελληνικής Τράπεζας η πρόεδρος του Ομίλου, Ειρένα Γεωργιάδου, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρίστος Πατσαλίδης και εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ο πρόεδρος της κ. Werner Hoyer. 

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)