Τρ. Κύπρου: Απέκτησε 80 σκάλες γης στη Μονή

Την ολοκλήρωση της πώλησης τεμαχίου γης από την 100% θυγατρική της εταιρεία C.C.C. Real Estate Company Ltd προς την Nelipo Properties Ltd, 100% θυγατρική εταιρεία της Τράπεζας Κύπρου, ανακοίνωσε η The Cyprus Cement Public Company Ltd.

Η πώληση γίνεται στα πλαίσια αναδιάρθρωσης των πιστωτικών διευκολύνσεων του ΣυγκροτήματοςThe Cyprus Cement Public Company Ltd αλλά και συνδεδεμένων εταιρειών με το Συγκρότημα.

Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, πρόκειται για το 10% του συνόλου του τεμαχίου που κατέχει η εταιρεία στη Μονή Λεμεσού, προχωρώντας στην πώληση περίπου 80 εκ των 900 σκαλών του τεμαχίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το τίμημα της πώλησης του ακινήτου ανέρχεται στα €30,75 εκατ. και η πώληση/πράξη εμπίπτει στα πλαίσια των κανονισμών και προνοιών του Τμήματος Φορολογίας για φορολογικές ελαφρύνσεις για αναδιαρθρώσεις τραπεζικών δανείων.

Αντικείμενο της εν λόγω αναδιάρθρωσης αποτελούν όλα τα δάνεια μεταξύ της C.C.C. Real Estate και της The Cyprus Cement Public Company Ltd με την Τράπεζα Κύπρου, καθώς και μέρος των δανείων Συνδεδεμένων Εταιρειών με το Συγκρότημα για τα οποία η εταιρεία C.C.C. Real Estate είναι εγγυητής και πάροχος εξασφάλισης.  

Στην ίδια ανακοίνωση, σημειώνεται ότι με την ολοκλήρωση της πράξης οι The Cyprus Cement Public Company Ltd και C.C.C. Real Estate Company Ltd θα καταλήξουν χωρίς οποιοδήποτε τραπεζικό δανεισμό, καθώς τα δάνεια και υποχρεώσεις τους με άλλα τραπεζικά ιδρύματα θα αναληφθούν από τις συνδεδεμένες/συγγενικές εταιρείες του συγκροτήματος. 

Η εβν λόγω συναλλαγή δεν θα έχει σημαντική επίδραση στα αποτελέσματα του Συγκροτήματος, προστίθεται.
Τ
ο ΔΣ της The Cyprus Cement ενέκρινε τις πιο πάνω πράξεις/συναλλαγές κρίνοντας τις ως πολύ θετικές για το μέλλον του Συγκροτήματός της αφού έλαβε υπόψη τους πιο κάτω παράγοντες:
•    Την τιμή της προτεινόμενης ανταλλαγής η οποία κρίνεται αρκετά ικανοποιητική τόσο με βάση τις σχετικές εκτιμήσεις όσο και σε σχέση με την αξία που η γη της εταιρείας (της οποία το τεμάχιο που πωλήθηκε αποτελεί μέρος περίπου 10% της όλης γης) αποτιμάται στους λογαριασμούς της εταιρείας C.C.C. Real Estate Company Ltd.
•    Οι συνδεδεμένες/συγγενικές εταιρείες τα δάνεια των οποίων θα τύχουν αναδιάρθρωσης θα αναλάβουν τον υπόλοιπο δανεισμό της C.C.C. Real Estate Company Ltd, αλλά και της ίδιας της εταιρείας, με αποτέλεσμα αυτές (δηλ. η The Cyprus Cement Public Co Ltd & C.C.C. Real Estate Company Ltd)να καταστούν άχρεες.
•    Η χρηματοοικονομική θέση της 100% θυγατρικής της Εταιρείας C.C.C. Real Estate Company Ltd θα βελτιωθεί σε τεράστιο βαθμό ώστε να της  επιτρέψει πλέον την απρόσκοπτη εφαρμογή της Στρατηγικής της, η οποία είναι η ανάπτυξη της έκτασης γης που διαθέτει. Η ύπαρξη σημαντικού δανεισμού περιόριζε σημαντικά αυτή την προοπτική καθώς περιόριζε τις μεθόδους και μορφές επένδυσης μέσω της οποίας δύναται να πραγματοποιηθεί αυτή η ανάπτυξη. Σημειώνεται ότι έχει ήδη  κατατεθεί αίτηση στο Τμήμα Πολεοδομίας και οικήσεως για τη ‘γενική χωροταξική μελέτη ανάπτυξης και τεμαχιοποίηση της περιοχής’.
•    Ο εκμηδενισμός του δανεισμού της εταιρείας θα επιτρέψει, λαμβανομένων πάντοτε υπόψη των αναπτυξιακών αναγκών της Εταιρείας, την αναθεώρηση της μερισματικής πολιτικής.

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)