ΟΧΣ: Υπέβαλε κανονισμούς για αλλαγές στον Οργανισμό στο ΥΠΟΙΚ

Συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών είχαν τη Δευτέρα, 6 Μαρτίου, εκπρόσωποι του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης (ΟΧΣ) οι οποίοι συζήτησαν το νομοσχέδιο και τους κανονισμούς που ετοίμασε ο ΟΧΣ για να διευρύνουν τους τομείς δραστηριότητας του Οργανισμού.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του ΟΧΣ Σταύρος Αγρότης χαρακτήρισε πολύ καλή συνάντηση κατά την οποία, όπως είπε, συμφωνήσαμε στο τι πρέπει να γίνει για το καλό του Οργανισμού.

Ο κ. Αγρότης είπε ότι αποφασίστηκε να διευθετηθεί συνάντηση εντός Μαρτίου με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη για να προσδιοριστεί η μελλοντική στρατηγική του ΟΧΣ και να συνυπογράψουμε το «blue print».

Μετά από τη συνάντηση με τον ΥΠΟΙΚ θα αρχίσει να τρέχει η υλοποίηση των συμφωνηθέντων, ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι η τελική μορφή του νομοσχεδίου θα σταλεί αρχικά στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνική επεξεργασία και ακολούθως στο Υπουργικό Συμβουλίου για έγκριση και στη Βουλή για ψήφιση.

Ο Πρόεδρος του ΟΧΣ είπε ότι το νομοσχέδιο και οι κανονισμοί, οι οποίοι ετοιμάστηκαν από τον Οργανισμό και εστάλησαν πριν τη συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του ΥΠΟΙΚ για να τα μελετήσει, “διευρύνει σε κάποιο μικρό βαθμό τους τομείς δραστηριότητας του Οργανισμού ώστε να επεκταθεί από την παροχή χρηματοδότησης στέγης, κατά προτεραιότητα σε οικογένειες μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος, στο να παρέχει χρηματοδότηση για τις ανάγκες της οικογένειας με κύριο στοιχείο την παραχώρηση φοιτητικών δανείων.

Στο επίκεντρο θα εξακολουθήσει να είναι η παραχώρηση στεγαστικών δανείων αλλά κύριο κομμάτι της διεύρυνσης θα είναι το φοιτητικό δάνειο, υπογράμμισε.

Ως παράδειγμα, ο κ. Αγρότης είπε ότι αν ένα νεαρό ζευγάρι κάνει δάνειο από τον ΟΧΣ για να αγοράσει ένα διαμέρισμα των €100.000, το οποίο θα μπει ως υποθήκη, σε 20 χρόνια το υπόλοιπο του δανείου θα είναι πολύ πιο χαμηλό δίνοντας τη δυνατότητα στο συγκεκριμένο ζευγάρι με βάση την ίδια υποθήκη να αυξήσει το δανεισμό του μέσω της σύναψης φοιτητικού δανείου για τις σπουδές των παιδιών του.

Όσον αφορά θέματα προσωπικού, ο κ. Αγρότης είπε στο ΚΥΠΕ ότι με τον ΓΔ του ΥΠΟΙΚ αποφασίστηκε να διευθετηθεί συνάντηση της διεύθυνσης του Οργανισμού με το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού του ΥΠΟΙΚ με στόχο “να εξασφαλίσουμε την έγκριση του Υπουργείου για κάποιες επιπρόσθετες προσλήψεις”.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)
125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)
Hellenic Bank Mobile App: Δάνεια με ηλεκτρονική υπογραφή εύκολα από το κινητό
AstroBank: €39,4 εκατ. κέρδη για το 2023-Στο 23,7% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας