Εγκρίθηκαν οι Προϋπολογισμοί ΧΑΚ και Δημοσιονομικού Συμβουλίου

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε σε νόμους τους Προϋπολογισμούς του ΧΑΚ και του Δημοσιονομικού Συμβουλίου για το 2017. Ενέκρινε επίσης τους περί Ακινήτου Ιδιοκτησίας της Δημοκρατίας, για μίσθωση Ιδιοκτησίας μέσα σε Κυβερνητικές Βιομηχανικές Περιοχές τροποποιητικούς κανονισμούς για διεύρυνση των επιτρεπόμενων χρήσεων εντός των κυβερνητικών βιομηχανικών περιοχών.

Προϋπολογισμός ΧΑΚ
Ο Προϋπολογισμός του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, ο οποίος προβλέπει δαπάνες ύψους €5.879.330 και έσοδα ύψους €5.285.961 ψηφίστηκε σε νόμο με 42 ψήφους υπέρ και 7 κατά.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Μάριος Μαυρίδης είπε ότι το ΧΑΚ παρουσιάζει ζημιές για πέμπτη χρονιά, δεν θα έπρεπε να κρατικός οργανισμός.

Διευκρίνισε ότι δεν είναι εναντίον των υπαλλήλων, αλλά κατά του σαθρού και σάπιου συστήματος που στηρίζεται από κρατιστές, όπως είπε, που έχουν καταβαραθρώσει όλους τους ημικρατικούς οργανισμούς.

Πρόσθεσε ότι 13,5% του κόστους του μισθολογίου στο ΧΑΚ δαπανάται για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του προσωπικού και ανέφερε ότι υπάρχουν οργανισμοί που παρέχουν επιδότηση του επιτοκίου των δανείων των υπαλλήλων τους από τις τσέπες των φορολογουμένων.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, δήλωσε πως είναι κατά του θεσμού του χρηματιστηρίου και του τρόπου που λειτουργεί. Πρόσθεσε ότι είναι κατά της λογικής ότι πρέπει να είναι κρατικός οργανισμός και πως οι Οικολόγοι θα καταψηφίσουν τον Προϋπολογισμό.

Ο Αγγελος Βότσης παρατήρησε ότι κάποια από τα επιχειρήματα Μαυρίδη είναι σωστά. Πρόσθεσε πως όταν διαφωνείς καταψηφίζεις, το να τα λες και να ψηφίζεις υπέρ δεν κάνεις τίποτα, απλά μιλάς, συμπλήρωσε.

Προϋπολογισμός Δημοσιονομικού Συμβουλίου
Ο Προϋπολογισμός του του Δημοσιονομικού Συμβουλίου προβλέπει δαπάνες ύψους €286.000 και έσοδα ύψους €286.010 από κρατική χορηγία.

Ο Πρόεδρος των Οικολόγων δήλωσε ότι οι Οικολόγοι καταψηφίζουν.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, δικαιολογώντας την ψήφο του κόμματος του, ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ τοποθετήθηκε κατά επειδή διαφωνεί με το πλαίσιο δημοσιονομικής πειθαρχίας, διαφωνεί με τις πολιτικές της άτεγκτης οικονομικής πολιτικής και της έλλειψης κοινωνικής ευαισθησίας που επιβάλλει η ΕΕ και , ψηφίζει κατά της πολιτικής και όλων των συνεπαγομένων της. Οι κρατούντες στην ΕΕ επιβάλλουν δύο μέτρα και δύο σταθμά και κάποιες χώρες τιμωρούνται ενώ άλλες υποβοηθούνται.

Ανέφερε επίσης ότι το ΑΚΕΛ διαφωνεί για τον Προϋπολογισμό και για τη σύσταση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου για τους ακριβοπληρωμένους λειτουργούς και το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του έχει 74.000 ευρώ μισθό, ειδικά στην εποχή της οικονομικής κρίσης και της λιτότητας. Όταν το κοινωνικό κράτος περιστέλλεται είναι πρόκληση αυτές οι δαπάνες, συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)