ΣΥΚΑΛΑ: Ο ένας θεσμός ρίχνει το μπαλάκι στον άλλο

Η συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών την περασμένη Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου για το θέμα της διαχείρισης των εναπομεινάντων περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής Τράπεζας από τους πιστωτές, δηλαδή τους κουρεμένους καταθέτες της Λαϊκής κατά κύριο λόγο, δημιούργησε σύγχυση, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Καταθετών της πρώην Λαϊκής.

«Στη συνεδρία της περασμένης Τετάρτης (που φαίνεται θα είναι και η τελευταία στην οποία θα προσκληθούμε), παρακολουθήσαμε μιαν απογοητευτική παρουσία των θεσμών όπου ένας θεσμός κρυβόταν πίσω από τον άλλο, για να μας πουν στο τέλος ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα και δυσκολεύονται! Όλοι κρύφτηκαν πίσω από μια γνωμάτευση της Γενικής Εισαγγελίας που λέει ότι οι πιστωτές δεν μπορούν να αναλάβουν τη διαχείριση της περιουσίας τους και αυτή πρέπει να παραμείνει στα χέρια της Αρχής Εξυγίανσης, η οποία για τα τέσσερα τελευταία χρόνια δεν έφερε κανένα θετικό αποτέλεσμα. Το αντίθετο, κατ´ ακρίβειαν», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΚΑΛΑ.

Προσθέτει ότι δύο έγκριτοι νομικοί τους οποίους συμβουλεύτηκε, και συγκεκριμένα οι Αλέκος Μαρκίδης και Κώστας Μελάς, διαφωνούν στα πλείστα σημεία της γνωμάτευσης της Εισαγγελίας.

«Οι τοποθετήσεις όλων που παρέλασαν από τα μέσα ενημέρωσης συζητώντας αυτό το θέμα, απλά επιβεβαίωσαν ότι ο ένας θεσμός ρίχνει το μπαλάκι στον άλλο», αναφέρει ο Σύνδεσμος.

Όπως αναφέρει, εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις του Συνδέσμου με κόμματα, ενώ τον ερχόμενο Μάρτιο ο ΣΥΚΑΛΑ προγραμματίζει Γενική Συνέλευση προς παρουσίαση και συζήτηση πολλών θεμάτων που αφορούν τα μέλη του.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)
125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)
Hellenic Bank Mobile App: Δάνεια με ηλεκτρονική υπογραφή εύκολα από το κινητό
AstroBank: €39,4 εκατ. κέρδη για το 2023-Στο 23,7% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας
Υπό συζήτηση η άρση τραπεζικού απορρήτου για είσπραξη απαιτήσεων από φόρους και δασμούς