Μόνιμο σπίτι βρήκε ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης

Στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης μας φιλοξένησε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, Σταύρος Αγρότης, ο οποίος μας μίλησε για την ιστορία του οργανισμού καθώς και τα νέα του γραφεία.

Ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης δημιουργήθηκε το 1980 υπό το καθεστώς ημικρατικού οργανισμού με επίκεντρο των δραστηριοτήτων του την χρηματοδότηση στέγης κατά προτεραιότητα σε οικογένειες μεσαίου ή χαμηλού εισοδήματος.

Από τη δημιουργία του, ο Οργανισμός λειτουργούσε σε ενοικιαζόμενα υποστατικά. Το 2011 κρίθηκε αναγκαία η μετακόμιση σε ιδιόκτητα γραφεία για την καλύτερη οργάνωση και επικοινωνία μεταξύ των διαφόρων τμημάτων. «Με το να συγκεντρώσουμε όλες τις υπηρεσίες του Οργανισμού σε ένα κτήριο μπορούμε να εξυπηρετούμε καλύτερα τους πελάτες μας στη Λευκωσία αλλά και από τη Λεμεσό, τη Λάρνακα, την Πάφο και το Παραλίμνι όπου ο Οργανισμός διαθέτει υποκαταστήματα», ανέφερε ο κ. Αγρότης.

Τα νέο κτήριο επεκτείνεται σε τρεις ορόφους με μεσοπάτωμα. Ο γραφειακός χώρος αγγίζει τα 2000 τ.μ. ενώ συνολικά το κτήριο καταλαμβάνει 3300 τ.μ. Το στολίδι του κτηριακού συγκροτήματος είναι το υποκατάστημα του οργανισμού το οποίο διαθέτει μοντέρνο σχεδιασμό και σύγχρονα συστήματα ασφαλείας.  

Στο νέο σχέδιο παραχώρησης μακροπρόθεσμων δανείων για την αγορά ή ανέγερση κατοικίας (σπίτι ή διαμέρισμα) αναφέρθηκε ο κ. Αγρότης. Από 1η Μαΐου 2016, τα νέα δάνεια παραχωρούνται στα πλαίσια του νέου Στεγαστικού Σχεδίου «ΠΑΜΕ ΣΠΙΤΙ».

Τα Κεντρικά Γραφεία του Οργανισμού βρίσκονται στη γωνία των οδών Προδρόμου και Λεύκωνος στον Στρόβολο πολύ κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο.

Δειτε Επισης

Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Τράπεζα Κύπρου: Επαναγορά μετοχών στο πλαίσιο του buyback €25 εκατ.
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Η Touch Card™ από τη Mastercard® τώρα διαθέσιμη στην Ελληνική Τράπεζα
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου
DORA: Ο κανονισμός που έρχεται να θωρακίσει τράπεζες, fintech και επενδυτικές από κυβερνοαπειλές
Το στίγμα πορείας του Χριστόδουλου Πατσαλίδη-Η συνεργασία με Κεραυνό και το πρώτιστο μέλημα του Διοικητή
Ξεκίνησε το buyback μετοχών η Τράπεζα Κύπρου