Τρ. Κύπρου: Φορτσάρει για την ψηφιακή μεταμόρφωση

Εννέα νέες θέσεις εργασίας ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου στο δρόμο προς την υλοποίηση της στρατηγικής της για πλήρη ψηφιακή μεταμόρφωση τόσο σε επίπεδο λειτουργίας, όσο και σε επίπεδο παροχής των υπηρεσιών της και εξυπηρέτησης του κοινού. Μετά τη σύσταση της τεχνολογικής επιτροπής σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου με επικεφαλής το μη εκτελεστικό μέλος, Lyn Glober κατί για το οποίο έκανε λόγο το InBusinessNews τον Νοέμβριο, βάζει για τα καλά μπρος προς την υλοποίηση της ψηφιακής μεταμόρφωσης. 

Πιο συγκεκριμένα αναζητεί διευθυντή έργου (project manager) και επιχειρησιακό αναλυτή (business analyst) στο τμήμα αλλαγής και οργάνωσης, officer business solutions alternative delivery channels,  network and cyber security engineer, network engineer, ΙΤ project lead, integration engineer / infrastructure architect, Oracle DBA,  middleware and systems integration technical lead στο τμήμα information technology. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, πρόκειται για καινούργιες θέσεις οι οποίες προκύπτους από τους νέους σχεδιασμούς προς την ψηφιακή μεταμόρφωση, έτσι ώστε η Τράπεζα Κύπρου να προσαρμοστεί πιο αποτελεσματικά στα νέα τεχνολογικά δεδομένα, με άτομα που έχουν τις απαραίτητες τεχνολογικές δεξιότητες. 

Η μαζική προκήρυξη για τις θέσεις αυτές, είναι κάτι που δεν γίνεται συχνά και ο τρόπος υποβολής αιτήσεων ενδιαφέροντος σηματοδοτεί και ένα νέο τρόπο αξιολόγησης αιτήσεων για πρόσληψη προσωπικού από την Τράπεζα Κύπρου, ο οποίος θα γίνεται ηλεκτρονικά πια. 

Τεχνολογίες που φοριούνται, σχέδια ανταμοιβής καρτών, εφαρμογές ενισχυμένα εργαλεία online και εφαρμογές που αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής μεταμόρφωσης που θα οδηγήσει σε ένα τρόπο τραπεζικών συναλλαγών όλο και πιο αυτοματοποιημένο, online, φθηνότερο, γρήγορο και ευέλικτο για όλους στο πέρας του χρόνου, αλλά και ασφαλισμένα, κάτι στο οποίο δίνεται ιδιαίτερη έμφαση. 

Μπορεί μεν οι εκάστοτε τεχνολογίες και projects να απαιτούν μεγάλες αρχικές επενδύσεις, αλλά μπορούν να τύχουν γρήγορης απόσβεσης. Παράλληλα μπορούν να διαμορφώσουν τον τρόπο αξιοποίησης των δυνατοτήτων του προσωπικού σε πιο εξειδικευμένες και πιο ουσιαστικές εργασίες κάτι που μπορεί να προάγει και το ταλέντο και τις δεξιότητές τους σε μια διαδικασία πιο ευέλικτη, τόσο για τους ίδιους, την τράπεζα, όσο και για τον ίδιο τον πελάτη. 

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)