Στο χαμηλότερο επίπεδο το επιτόκιο καταθέσεων

Σε νέο ιστορικά χαμηλότερο επίπεδο υποχώρησε τον Οκτώβριο του 2016 στην Κύπρο το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά, ενώ σημαντική αύξηση παρουσίασε το επιτόκιο για καταθέσεις από μη χρηματοδοτικές εταιρείες, σύμφωνα με τα στοιχεία για νέες εργασίες που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Κεντρική Τράπεζα (ΚΤ) της Κύπρου.

Εξάλλου, το επιτόκιο για αγορά κατοικίας παρέμεινε τον Οκτώβριο στο δεύτερο ιστορικά χαμηλότερο επίπεδο, το οποίο είχε καταγραφεί τον προηγούμενο μήνα, ενώ δεύτερο ιστορικά χαμηλότερο επίπεδο κατέγραψε το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια.

Επιτόκια Καταθέσεων
Ειδικότερα, το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά υποχώρησε στο 1,47%, σε σύγκριση με 1,49% τον προηγούμενο μήνα, ποσοστό που αποτελεί νέο ιστορικά χαμηλότερο επίπεδο.

Το αντίστοιχο επιτόκιο για καταθέσεις από μη χρηματοδοτικές εταιρείες κατέγραψε αύξηση στο 1,40%, σε σύγκριση με 1,23% τον προηγούμενο μήνα.

Επιτόκια δανείων
Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΤ, δεύτερο ιστορικά χαμηλότερο επίπεδο κατέγραψε τον Οκτώβριο του 2016 το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια, το οποίο μειώθηκε στο 4,28%, σε σύγκριση με 4,39% τον προηγούμενο μήνα. Το ιστορικά χαμηλότερο επίπεδο καταγράφηκε τον περασμένο Ιούλιο, όταν το επιτόκιο για καταναλωτικά δάνεια είχε υποχωρήσει στο 4,01%.

Το επιτόκιο που αφορά δάνεια για αγορά κατοικίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 2,97%, στο δεύτερο ιστορικά χαμηλότερο επίπεδο. Το χαμηλότερο ιστορικά επίπεδο καταγράφηκε τον περασμένο Ιούλιο όταν είχε υποχωρήσει στο 2,94%.

Το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκατ. σημείωσε τον Οκτώβριο του 2016 αύξηση, φτάνοντας στο 4,06%, σε σύγκριση με 3,97% τον προηγούμενο μήνα.

Αντίθετα, το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκατ. κατέγραψε πτώση υποχωρώντας στο 3,79%, σε σύγκριση με 3,86% τον προηγούμενο μήνα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους