Συνεργατισμός: Πρόσβαση στην αγορά κεφαλαίων

Με στόχο ο Συνεργατισμός να έχει πρόσβαση στην αγορά κεφαλαίων κάτι το οποίο δεν ισχύει μέχρι στιγμής, αναμένεται το πράσινο φως από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ώστε να επισπευθούν οι διαδικασίες εγγραφής στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Παράλληλα, με το ψήφισμα της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης τη Δευτέρα (14 Νοεμβρίου) δίδεται περίοδος δύο μηνών για να αποτυπωθούν στο χαρτί τα πλεονεκτήματα των διάφορων επιλογών σε τέσσερις τομείς, που θα τεθούν ενώπιον των μετόχων προς έγκριση.

Συγκεκριμένα, ο μεγαλύτερος μέτοχος του Συνεργατισμού που είναι το Κράτος φαίνεται να είναι ικανοποιημένος με την μέχρι τώρα πορεία αναδιάρθρωσης του Συνεργατισμού, αλλά από την άλλη πιστεύει πως θα πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα ώστε να καταστεί ανταγωνιστικός. Παράλληλα, χαιρέτισε την απόφαση της Βουλής για περιορισμένο έλεγχο από την Ελεγκτική Υπηρεσία καθώς δεν επιθυμεί όπως ο Συνεργατισμός καταστεί ακόμη ένας ημικρατικός οργανισμός.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση έγινε εκτενής ενημέρωση για τις επαφές με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν στις Βρυξέλλες και για τους ενδοιασμούς που εξέφρασε σε ό,τι αφορά ενέργειες οι οποίες θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως κρατική παρέμβαση.

Την ίδια ώρα, με το ψήφισμα ο μέτοχος έδωσε χρόνο να γίνει προεργασία από το Συμβούλιο και να παρουσιάσει σε δύο μήνες τεκμηριωμένες επιλογές ώστε να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις. Υπεύθυνος για την αποτύπωση των επιλογών είναι το Συμβούλιο το οποίο θα αναθέσει στα διάφορα τμήματα και εκτελεστικούς διευθυντές για την ετοιμασία των επιλογών σε ό,τι αφορά: 

-    Την εγγραφή του Συνεργατισμού στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
-    Τη διαχείριση των Μη Εξυπηρετούμενων Χορηγήσεων 
-    Την περαιτέρω λειτουργική αποδοτικότητα του Συνεργατισμού
-    Την διατήρηση και ανάπτυξη της κερδοφορίας του Συνεργατισμού

Σημειώνεται πως για την διαδικασία εγγραφής του Συνεργατισμού στο ΧΑΚ, επεξεργάζονται διάφορες επιλογές όπως η άμεση εγγραφή στο ΧΑΚ, η εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή πριν από την εγγραφή στο ΧΑΚ, είτε ακόμη και η εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή με την ταυτόχρονη εγγραφή στο ΧΑΚ. 

Δειτε Επισης

Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου