ΥΠΟΙΚ - Σύνδεσμος Τραπεζών: Ενισχύεται η εμπιστοσύνη

Η νέα Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου (ΣΤΚ), είχε το απόγευμα της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη. Η συνάντηση εντάσσεται στα πλαίσια του δημόσιου διαλόγου που επιχειρεί να έχει σε σταθερή και τακτική βάση ο Σύνδεσμος με κόμματα, οργανισμούς και πολιτικά πρόσωπα για ανταλλαγή απόψεων αλλά και για παροχή πληροφοριών αναφορικά με τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, τα προβλήματα και τις προοπτικές του.

Στη συνάντηση με τον υπουργό παρόντες ήταν, ο Πρόεδρος του ΣΤΚ, Γιώργος Γεωργίου, οι Αντιπρόεδροι του ΣΤΚ, Χριστάκης Πατσαλίδης και Δημήτρης Σιακαλλής, και ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου, Μιχάλης Καμμάς. 

Σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Τραπεζών αναφέρεται ότι η Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου συζήτησε, με τον Υπουργό Οικονομικών, τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας σε σχέση με τον χρηματοπιστωτικό κλάδο και την οικονομία. Ειδικότερα, «συζητήθηκαν σε πολύ εποικοδομητικό κλίμα τα δεδομένα σε σχέση με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τις αναδιαρθρώσεις, οι προοπτικές του τραπεζικού συστήματος, καθώς και ζητήματα που απασχολούν τις τράπεζες σε σχέση με την καλύτερη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού κλάδου, όπως η λειτουργία του Πλαισίου Αφερεγγυότητας, η διαχείριση ακινήτων από τις τράπεζες και η εφαρμογή νομοθεσιών».

Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την άποψη ότι, τα δεδομένα που -σταδιακά- απορρέουν από τον τραπεζικό τομέα, αποτελούν βήματα ενίσχυσης της εμπιστοσύνης και συντείνουν προς την κατεύθυνση της σταθερότητας. 

Καταληκτικά σημειώνεται ότι αντίστοιχες συναντήσεις πραγματοποιεί η Εκτελεστική Επιτροπή του ΣΤΚ και με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, προκειμένου να υπάρχει η καλύτερη δυνατή συνεχής ενημέρωση αναφορικά με τα δεδομένα που επικρατούν στον τραπεζικό κλάδο της χώρας. 

Δειτε Επισης

Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος