Έντονες επικρίσεις ΣΥΚΑΛΑ κατά Χ. Γεωργιάδη

Έντονες επικρίσεις κατά του υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, διατυπώνει σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταθετών Λαϊκής (ΣΥΚΑΛΑ) Άδωνις Παπακωνσταντίνου, με αφορμή παρουσία του ΥΠΟΙΚ σε τηλεοπτική εκπομπή.

Όπως αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός «αντί να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα που του θέσαμε (για τα οποία προφανώς δεν είχε απαντήσεις), κατέφυγε σε προσωπική επίθεση εναντίον μου». Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι ο υπουργός τον κατηγόρησε ότι είναι πολιτικά ύποπτος γιατί χαιρέτισε προσπάθειες ορισμένων κομμάτων να βρουν λύσεις στα προβλήματα που δημιούργησε το κούρεμα, ότι του αρέσει η δημοσιότητα και ότι δεν είναι σίγουρος ότι αντιπροσωπεύει τον μέσο κουρεμένο καταθέτη της Λαϊκής.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΚΑΛΑ πληροφορεί τον υπουργό ότι είχε προτάσεις από διάφορα κόμματα για περίληψη του ονόματος του στα ψηφοδέλτια τους στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, τις οποίες απέρριψε. «Βέβαια ο Υπουργός κρίνει εξ’  ιδίων.  Νομίζει ότι όλοι εποφθαλμιούμε πολιτικούς θώκους», ανέφερε.

Στην κατηγορία ότι του αρέσει η δημοσιότητα, ο κ. Παπακωνσταντίνου απαντά ότι δεν αποφάσισε στα 60 του ότι θέλει δημοσιότητα και πολιτική καριέρα. «Αυτά καταλαβαίνει, αυτά λέει. Πληροφορώ τον Υπουργό ότι η πίεση που δέχομαι από το ΔΣ και μέλη του ΣΥΚΑΛΑ είναι τεράστια, επειδή πιστεύουν ότι η διαφώτιση που κάνουμε μέσω των ΜΜΕ δεν είναι αρκετή».


Στους ισχυρισμούς του Υπουργού Οικονομικών ότι δεν εκπροσωπεί τον μέσο κουρεμένο καταθέτη αναφέρει ότι αν «είχα όλα αυτά τα χρήματα που ο Υπουργός αφήνει αιχμές ότι είχα, θα έκανα και εγώ ότι έκαναν οι «ξύπνιοι» σε αυτή τη χώρα. Θα τα είχα στο εξωτερικό». Προσθέτει ότι δεν είναι εκατομμυριούχος και ότι οι αποταμιεύσεις του αποτελούνται από το Ταμείο Προνοίας του κατά 70% και το υπόλοιπο από οικονομίες 30 ετών.
 
«Τα ερωτήματα μας πότε θα τα απαντήσει ο Υπουργός; Συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο ότι η Λαϊκή χρεοκόπησε. Δεν μας λέει όμως γιατί, ποιος την χρεοκόπησε, όντας Κρατική Τράπεζα, ούτε μας απαντά γιατί τα περιουσιακά στοιχεία της Λαϊκής μεταφέρθηκαν στην ΤΚ σε υποτιμημένες και κάποτε μηδενικές αξίες. Ούτε γιατί δώρισαν τις Κυπριακές Τράπεζες στην Ελλάδα στην Τράπεζα Πειραιώς. Ούτε γιατί δεν διαψεύδουν τους Ευρωπαίους που επιμένουν ότι οι αποφάσεις ήταν Κυπριακές και δεν υπήρχαν πιστόλια! Ούτε γιατί δεν έκαναν οριζόντιο κούρεμα για ποσά άνω των 100,000 και επέλεξαν μια οδό που είναι διάσπαρτη από διακρίσεις (εντός και εκτός Κύπρου)», αναφέρει. Προσθέτει ότι το Μάιο του 2013 έδωσαν στον Υπουργό, εμπεριστατωμένη, βιώσιμη και κοστολογημένη πρόταση σταδιακής αποκατάστασης, για την οποία δεν έλαβαν ακόμα απάντηση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)
125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)
AstroBank: €39,4 εκατ. κέρδη για το 2023-Στο 23,7% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας
Υπό συζήτηση η άρση τραπεζικού απορρήτου για είσπραξη απαιτήσεων από φόρους και δασμούς