Σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης για τον Συνεργατισμό

Με στόχο να αποχωρήσουν 100 άτομα, η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα θέτει σε ισχύ από την Τρίτη 15 Αυγούστου μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου δεύτερο σχέδιο εθελοντικής αποχώρησης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», το σχέδιο είναι επανάληψη του παλιού πακέτου που τέθηκε σε εφαρμογή τον Απρίλιο του 2014.

Μετά και την αποχώρηση 297 εργαζομένων η ετήσια μείωση των δαπανών ανερχόταν στα €12,7 εκατ. Με βάση το νέο σχέδιο εθελοντικής αποχώρησης, προβλέπονται τα εξής:  

  1. Το μέγιστο ποσό αποζημίωσης είναι στις €105.325 
  2.  Το ποσό αποζημίωσης υπολογίζεται ως το ελάχιστο μεταξύ των ακόλουθων των υπολειπόμενων μισθών μέχρι την ημέρα συνταξιοδότησης του εργαζομένου με βάση το όριο αφυπηρέτησής του και με βάση τον τελευταίο μηνιαίο ακαθάριστο μισθό του 
  3.  Μέγιστο ποσό ίσο με δύο φορές από αυτό του Ταμείου Πλεονάζοντος Προσωπικού με βάση τους πίνακες αποζημίωσης του Ταμείου Πλεονασμού 
  4.  Κατόπιν έγκρισης του Εφόρου Φορολογίας, το ποσό αποζημίωσης δεν θα υπόκειται σε φορολογία.

Παράλληλα, στα μέλη του προσωπικού που θα επιλέξουν να αποχωρήσουν, θα παραχωρηθούν τα ακόλουθα ωφελήματα από την ημερομηνία αποχώρησής τους: Η ΣΚΤ και τα ΣΠΙ θα συνεχίσουν να καταβάλλουν την εισφορά τους στο Σχέδιο Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης με βάση τους όρους εργοδότησης που ισχύει για κάθε εργαζόμενο για περίοδο 3 ετών από την ημερομηνία αποχωρήσεώς του ή μέχρι την κανονική ημερομηνία αφυπηρέτησης, όποιον από τα δύο επέλθει πιο νωρίς.

Επίσης, θα τους πληρωθεί το υπόλοιπο της ετήσιας άδειας, ενώ σε περίπτωση που το προσωπικό διατηρεί πιστωτικές διευκολύνσεις στο ΣΠΤ και είναι εξυπηρετούμενες όμως δεν υπάρχουν οι αναγκαίες εξασφαλίσεις, τότε θα δεσμεύεται το 30% μέχρι το άτομο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη ρύθμιση των εξασφαλίσεων.

Δειτε Επισης

DORA: Ο κανονισμός που έρχεται να θωρακίσει τράπεζες, fintech και επενδυτικές από κυβερνοαπειλές
Το στίγμα πορείας του Χριστόδουλου Πατσαλίδη-Η συνεργασία με Κεραυνό και το πρώτιστο μέλημα του Διοικητή
Ξεκίνησε το buyback μετοχών η Τράπεζα Κύπρου
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων