ΣΥΚΑΛΑ: Υλοποίηση προτάσεων για αποκατάσταση καταθετών

Πρωτοβουλίες και εισηγήσεις προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης των καταθετών της πρώην Λαϊκής τέθηκαν την Παρασκευή 5 Αυγούστου επί τάπητος σε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΗΣΥ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου και αντιπροσωπείας του Συνδέσμου Καταθετών Λαϊκής (ΣΥΚΑΛΑ), με τον Σύνδεσμο να υπογραμμίζει ότι όσα λέγονται πρέπει να αρχίσουν να υλοποιούνται.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου είπε πως «τώρα που μπορούμε χάρη στις σωστές πολιτικές και στις θυσίες που έχει κάμει ο λαός μας, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και όσο είναι δυνατό να αποκαταστήσουμε ζημιές και αδικίες που έχουν γίνει για χάρη τις σωτηρίες της οικονομίας και της χώρας μας».

Αναφέρθηκε ειδικότερα στους καταθέτες των τραπεζών, τους κατόχους αξιογράφων και στους παλαιούς μετόχους των τραπεζών.

«Πιστεύει ο ΔΗΣΥ ότι μπορούμε να βρούμε τρόπους μέσα από διάλογο και αξιοποιώντας εμπειρογνωμοσύνη και εισηγήσεις που έχουμε ακούσει όλον αυτόν τον καιρό, ούτως ώστε να αποδοθεί στο βαθμό που θα είναι δυνατό σύμφωνα με τις δυνατότητες της χώρας, κάποιου είδους δικαιοσύνη», σημείωσε ο κ. Προδρόμου, υποδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι όλα πρέπει να γίνουν με γνώμονα τη διατήρηση της δημοσιονομικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Είπε ακόμα ότι ο ΔΗΣΥ συνειδητά παίρνει αυτή την πολιτική πρωτοβουλία μετά τις εκλογές «διότι ο σκοπός μας δεν ήταν όπως άλλοι έκριναν σκόπιμο να κάνουν, να δώσουμε προεκλογικές υποσχέσεις».

«Μόνο μετά τις εκλογές μπορούμε να κοιτάξουμε υπεύθυνα στα μάτια αυτούς τους συμπολίτες μας που έχουν πληρώσει το μεγαλύτερο κόστος και έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές και μαζί τους να βρούμε τρόπους που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν τους ίδιους και τις οικογένειές τους», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΚΑΛΑ Άδωνης Παπακωνσταντίνου χαιρέτισε την πρωτοβουλία του ΔΗΣΥ, η οποία, όπως είπε, θα πρέπει να αρχίσει να αποδίδει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, διότι είναι «και μετεκλογική και προεκλογική», υπενθυμίζοντας ότι σε ένα περίπου χρόνο θα διεξαχθούν νέες εκλογές.

Επομένως, σημείωσε, «είναι πολύ σημαντικό αυτά που έχουν λεχθεί σήμερα να αρχίσουν να υλοποιούνται».

Προς το παρόν, σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, «τίποτε δεν είναι ανακοινώσιμο και τίποτε δεν είναι σίγουρο».

Όπως ανέφερε, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του κύκλου επαφών με τα πολιτικά κόμματα που άρχισε ο ΣΥΚΑΛΑ μετά τις εκλογές προκειμένου να ενημερωθεί για τις θέσεις των κομμάτων επί των θεμάτων που αφορούν τον Σύνδεσμο.

«Χαιρετίζουμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία, απ΄ οποιοσδήποτε κι αν προέρχεται και χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του ΔΗΣΥ, η οποία για να πάρει σάρκα και οστά χρειάζεται ακόμα πάρα πολλές ενέργειες» είπε.

Πρόσθεσε πως στη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξέφρασε διάφορες σκέψεις για ορισμένες πρωτοβουλίες τις οποίες θεωρεί ότι πρέπει να αναληφθούν, σε συντονισμό και με την εκτελεστική εξουσία διότι «και το κρέας και το μαχαίρι είναι η εκτελεστική εξουσία που το κρατά».

Πρέπει, σημείωσε, «να δούμε ορισμένα από αυτά τα πράγματα να υλοποιούνται».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια