Ενισχύεται η Κύπρος ως χρηματοοικονομικό κέντρο

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά την ανάπτυξη του τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Κύπρο ο οποίος έχει να επιδείξει αξιόλογη και δυναμική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σε εκδήλωση με την ευκαιρία της 20ης επετείου από την ίδρυση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. 

Στον χαιρετισμό του ο ΠτΔ είπε ότι η Κύπρος αναδεικνύεται ισχυρότερη από ποτέ μετά την πρωτοφανή κρίση και ο δρόμος για την ανάκαμψη ήταν ταχύτερος σε σχέση με τις προβλέψεις πριν από τρία χρόνια.

Ο Πρόεδρος είπε ότι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, όχι μόνο δεν έχουν επηρεαστεί, αλλά έχουν ενισχυθεί περαιτέρω. Σε αυτά συμπεριέλαβε το σημαντικό δίκτυο συμφωνιών για την Αποφυγή της Διπλής Φορολογίας (61 από σήμερα), τα υψηλά προσόντα και τον επαγγελματισμό του εργατικού δυναμικού, το πλήρως εναρμονισμένο με την ΕΕ φορολογικό και νομικό σύστημα και το γεγονός ότι έχει έναν από τους χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές στις επιχειρήσεις στην Ευρώπη (12,5%) ο οποίος μας καθιστά έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και ένα άκρως ανταγωνιστικό κέντρο για τις διεθνείς επιχειρήσεις.

Παράλληλα, σημείωσε πως η Κύπρος εφαρμόζει σειρά μέτρων, τα οποία περιλαμβάνουν την απλοποίηση των διαδικασιών για την ταχύτερη έκδοση αδειών και την αδειοδότηση των επενδυτικών σχεδίων και τη λειτουργία των επιχειρήσεων, καθώς και την ταχύτερη χορήγηση αδειών παραμονής σε ξένους επενδυτές.

 Απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έδωσε τα εύσημα για την συμβολή της Επιτροπής ιδιαίτερα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που περνούσε ο τόπος γιατί στάθηκε αρωγός στις προσπάθειες της Κυβέρνησης για να ξεπεραστούν τα εμπόδια και οι προκλήσεις.

Ανέφερε πως η υψηλή ποιότητα των επενδυτικών υπηρεσιών που προσφέρουμε στους ντόπιους και ξένους πελάτες και επιχειρήσεις είναι ιδιαίτερα σημαντική στο να δοθεί το μήνυμα ότι η Κύπρος διατηρεί τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα και τη θέση της ως σημαντικός διεθνής επενδυτικός κόμβος.

Η Κυβέρνηση, είπε, έχει δεσμευτεί στην ενίσχυση των δυνατοτήτων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και στο πλαίσιο αυτό οι θέσεις προσωπικού για την Επιτροπή έχουν αυξηθεί το 2016, ενώ σήμερα βρισκόμαστε στα τελικά στάδια της ενίσχυσης του νομικού πλαισίου για τον τομέα των επενδυτικών κεφαλαίων, η ανάπτυξη των οποίων αναμένεται να εμπλουτίσει τον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στην Κύπρος και να βοηθήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Τράπεζα Κύπρου: Επαναγορά μετοχών στο πλαίσιο του buyback €25 εκατ.
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Η Touch Card™ από τη Mastercard® τώρα διαθέσιμη στην Ελληνική Τράπεζα
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου
DORA: Ο κανονισμός που έρχεται να θωρακίσει τράπεζες, fintech και επενδυτικές από κυβερνοαπειλές
Το στίγμα πορείας του Χριστόδουλου Πατσαλίδη-Η συνεργασία με Κεραυνό και το πρώτιστο μέλημα του Διοικητή
Ξεκίνησε το buyback μετοχών η Τράπεζα Κύπρου