Παναγίδης: Κάποιοι θέλουν αποδόμηση της ΕΤΥΚ

Συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται οι κύκλοι που θέλουν την αποδόμηση και την αποδυνάμωση του συνδικαλιστικού κινήματος και ιδιαίτερα της συντεχνίας των τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΥΚ), δήλωσε την Τετάρτη (29 Ιουνίου) ο Γενικός Γραμματέας της οργάνωσης Χρίστος Παναγίδης.

«Οι κύκλοι που θέλουν το συνδικαλιστικό κίνημα να αποδομηθεί και να αποδυναμωθεί συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται και αντιλαμβάνεστε ότι αυτό σημαίνει τη συνέχιση της στοχοποίησης της δικής μας οργάνωσης που για πολλούς ακόμη θεωρείται ως μια υγιής συνδικαλιστική όαση στην έρημο της εργοδοτικής ασυδοσίας», ανέφερε ο κ. Παναγίδης μιλώντας στο έκτακτο συνέδριο της οργάνωσης για την εκλογή των αιρετών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο κ. Παναγίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις διεργασίες που εκτυλίχθηκαν σε σχέση με το σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης στην Τράπεζα Κύπρου, λέγοντας πως από την αρχή του χρόνου διαφάνηκαν τα πρώτα δείγματα των προθέσεων της τράπεζας, η οποία είχε την άποψη στη βάση φυσικά και των δεδομένων που γνώριζαν ότι ισχύουν εκτός Κύπρου, ότι ο αριθμός του προσωπικού έπρεπε να μειωθεί μέσω απολύσεων.

«Η οργάνωση, είπε, «αντιτάχθηκε και έθεσε από την πρώτη στιγμή τη θέση αρχής ότι η μείωση προσωπικού πρέπει να επιτευχθεί μόνο μέσα στα πλαίσια ενός ικανοποιητικού σχεδίου εθελούσιας αποχώρησης».

Όπως σημείωσε ο κ. Παναγίδης, το θέμα αυτό παρόλο που αφορούσε μόνο την Τράπεζα Κύπρου, γνωρίζαμε όλοι ότι η όποια έκβασή του θα επηρεάσει αναπόφευκτα το σύνολο των μελών μας σε όλες τις τράπεζες, αφού και οι υπόλοιπες τράπεζες παρακολουθούσαν με ιδιαίτερο τις εξελίξεις στην Τράπεζα Κύπρου.

«Ήταν επομένως ξεκάθαρος ότι ο αγώνας που ως Οργάνωση είχαμε υποχρέωση να δώσουμε για να αποτρέψουμε τους πλεονασμούς ήταν στην ουσία αγώνας προστασίας των μελών μας σε όλες τις τράπεζες και εταιρείες του χώρου μας», συμπλήρωσε.

Ο κ. Παναγίδης είπε ακόμα ότι παρόλο που το τρέχον Διοικητικό Συμβούλιο έχει άλλα δύο ακόμη χρόνια θητείας, το ΔΣ έκρινε αναγκαίο να προκηρυχθούν εκλογές λόγω του ότι περίπου το 23% των εκλελεγμένων μελών του σώματος έχει αποχωρήσει μέσω των πρόσφατων σχεδίων εθελούσιας εξόδου στις τράπεζες και λόγω του ότι το σώμα θα κληθεί να διαχειριστεί σοβαρά ζητήματα, όπως τη λήξη των περισσότερων συλλογικών συμβάσεων στο τέλος του χρόνου.

Το έργο, συνέχισε, θα είναι δύσκολο γι` αυτό και όσοι θα εκλεγούν θα πρέπει να αναλάβουν ταυτόχρονα συνειδητοποιημένα τη δέσμευση για σκληρή και ομαδική δουλειά για τα καλώς νοούμενου συμφέρον των μελών μας, αλλά και για τη διατήρηση της ΕΤΥΚ ως μιας υγιούς και ισχυρής συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Στο συνέδριο τα μέλη της Οργάνωσης θα εκλέξουν τα 26 εκλελεγμένα μέλη του ΔΣ. Στο σώμα συμμετέχουν επίσης ο Επίτιμος Πρόεδρος της συντεχνίας, ο ΓΓ, ο Αναπληρωτής ΓΓ, ο Βοηθός ΓΓ, ο Γενικός Οργανωτικός, ο Γενικός Ταμίας, ο Βοηθός Οργανωτικός, ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας και δύο μέλη της Γενικής Γραμματείας. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναμένεται να γίνει αργότερα την Τετάρτη (29 Ιουνίου) ή την Πέμπτη (30 Ιουνίου) το πρωί.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου