Κανένα ενδιαφέρον στους πρώτους πλειστηριασμούς

Χωρίς να υποβληθεί καμία προσφορά, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή (24 Ιουνίου), στο συνεδριακό κέντρο του ΓΣΠ πλειστηριασμοί ακινήτων από την Τράπεζα Κύπρου, οι πρώτοι πλειστηριασμοί στην πρωτεύουσα βάσει των νέων διατάξεων του περί μεταβιβάσεως και υποθηκεύσεως νόμου.

Στον πρώτο πλειστηριασμό τέθηκαν τρία χωράφια στο Παλιομέτοχο (με εμβαδόν 6.335, 3.345 και 4.840 τετ μέτρα) με επιφυλαχθείσες τιμές €30.160, €16.800 και €300.800 αντίστοιχα. Στον δεύτερο πλειστηριασμό τέθηκε προς δημοπρασία οικόπεδο στον Άγιο Δομέτιο με εμβαδόν 619 τετ μέτρα και επιφυλαχθείσα τιμή €398.000.

Αν και υπήρξε προσέλευση στον πλειστηριασμό, όπως δικηγόροι, τραπεζικοί και διαχειριστές περιουσιακών ταμείων (asset managemers) δεν υπήρξε καμία προσφορά και στους δύο πλειστηριασμούς.

Σημειώνεται ότι στον πρώτο πλειστηριασμό η επιφυλαχθείσα τιμή καθορίζεται στο 80% της αγοραίας αξίας. Η Τράπεζα μπορεί να προχωρήσει εκ νέου πάλι με επιφυλαχθείσα τιμή στο 80%, ενώ σε περίοδο ενός έτους η τράπεζα μπορεί να πραγματοποιήσει εκ νέου πλειστηριασμό καθορίζοντας την επιφυλαχθείσα τιμή στο 50% ή και να το αγοράσει η ίδια, με το ενδεχόμενο προκήρυξης νέων πλειστηριασμών με επιφυλαχθείσα τιμή στο 50% να θεωρείται απομακρυσμένο.

Πρόκειται για παλαιές υποθέσεις που είχαν τελεσιδικήσει εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία.

Εξάλλου την Πέμπτη (23 Ιουνίου) το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε αίτηση για προσωρινό διάταγμα ακύρωσης πλειστηριασμού, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο αιτητής χρησιμοποιεί καταχρηστικά τις δικαστικές διαδικασίες και ότι δεν είχε προσκομίσει στοιχεία ότι είχε εξοφλήσει το χρέος του.

Οι πλειστηριασμοί εκ μέρους της Τράπεζας Κύπρου συνεχίζονται στην Επαρχία Λάρνακας στις 27 Ιουνίου και στις 28 Ιουνίου στην Επαρχία Αμμοχώστου, ενώ στην Λεμεσό θα πραγματοποιηθούν στις 12 Ιουλίου. Παράλληλα, εντός Ιουλίου θα προχωρήσουν στην διεξαγωγή πλειστηριασμών και ο Συνεργατισμός και η Ελληνική Τράπεζα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου