Αναβολή στην υπόθεση της πρώην Λαϊκής

Νέα αναβολή μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου έδωσε την Πέμπτη (23 Ιουνίου) η Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Σοφία Χατζηκυριάκου για έλεγχο εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης των κατηγορούμενων Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου και παραπομπή της υπόθεσης της πρώην Λαϊκής στο Κακουργιοδικείο.

Στη δικάσιμο της 23ης Ιουνίου παρών ήταν και ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης, ο οποίος ζήτησε χρόνο μέχρι τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να καταστεί δυνατή η παρουσία των δύο φυγόδικων, όπως χαρακτήρισε τους Ε. Μπουλούτα και Μ. Φόρου, στο Δικαστήριο.

Ο κ. Κληρίδης είπε πως οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας απευθύνθηκαν στις ελληνικές αρχές τόσο μέσω παραστάσεων του ιδίου όσο και μέσω επιστολής που απέστειλε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με τις ελληνικές αρχές να απαντούν ότι οι αναζητήσεις των δύο φυγόδικων μέχρι στιγμής δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα.

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια (για εκτέλεση των ενταλμάτων) πλην όμως δεν κατέστη δυνατόν», ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας ζητώντας προθεσμία μέχρι το Σεπτέμβριο ως μια «λογική προθεσμία».

Η Επαρχιακός Δικαστής είπε πάντως πως η όλη υπόθεση δεν μπορεί να εκκρεμεί επ` άπειρον.

Ο δικηγόρος των Ε. Μπουλούτα και Μ. Φόρου Ανδρέας Χαβιαράς κατέθεσε στο Δικαστήριο ως τεκμήριο επιστολή που, όπως είπε, απέστειλε και στον Γενικό Εισαγγελέα, επισυνάπτοντας την απόφαση του Αντιεισαγγελέα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, η οποία αρχειοθετεί την υπόθεση που αφορά υποθέσεις που εξετάζονται και από το παρών δικαστήριο.

Ανέφερε ακόμη ότι πρόκειται για δεδικασμένο που αφορά και το κυπριακό Δικαστήριο και ζήτησε όπως η επιστολή εξεταστεί.

Απαντώντας, η κ. Χατζηκυριάκου είπε πως η όποια πράξη αρχειοθέτησης Αντιεισαγγελέως δεν μπορεί να ανατρέψει την απόφαση του Αρείου Πάγου για έκδοση των Ε. Μπουλούτα και Μ. Φόρου. Συνεπώς, κατά την κρίση μου ισχύουν τα εντάλματα σύλληψης που έχουν εκδοθεί, πρόσθεσε.

Με τη θέση του κ Χαβιαρά διαφώνησε και ο Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος, εξάλλου, έφερε ένσταση στο να συνεχίσει ο συνήγορος των Ε. Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου να εγείρει θέματα που αφορούν την ουσία της υπόθεσης στην απουσία τους.

Είμαι εδώ λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης
Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ, μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, γιατί επέλεξε να παρευρεθεί ο ίδιος εκ μέρους της κατηγορούσας αρχής, ο κ. Κληρίδης είπε ότι παρέστη προσωπικά «λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης και των επιπλοκών τις οποίες κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν».


ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού