Πρώην Λαϊκή: Προς ολοκλήρωση η πώληση στη Ρουμανία

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η πώληση της Marfin Bank στη Ρουμανία στην Bank of Beirut, με έδρα τον Λίβανο, σύμφωνα με τον διαχειριστή της πρώην Λαϊκής, Κρις Παύλου.

Πιο συγκεκριμένα και μιλώντας στο InBusinessNews ο κ. Παύλου τόνισε: «Απομένουν οι σχετικές εγκρίσεις από την Κεντρική Τράπεζα της Ρουμανίας, εξέλιξη που όταν καταγραφεί θα μας επιτρέψει να επικεντρωθούμε στις άλλες, εξίσου σημαντικές συμφωνίες για εργασίες της πρώην Λαϊκής σε άλλες χώρες».

Πλέον, ανοίγει ο δρόμος για αποξένωση των τραπεζικών εργασιών της πρώην Λαϊκής σε σημαντικές αγορές όπως αυτή της Σερβίας και της Ρωσίας, ενώ σε δεύτερο πλάνο τίθενται οι εργασίες σε Μάλτα και Ελλάδα.

Μάλιστα, στην περίπτωση των αγορών Σερβίας και Ρωσίας υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, την ώρα που και οι Κεντρικές Τράπεζες στις εν λόγω χώρες απαιτούν να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό οι διαδικασίες αποξένωσης, αφού θεωρούν ότι η κατάσταση με τις εργασίες της πρώην Λαϊκής αποτελεί βαρίδι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα των χωρών τους.

Σημειώνεται παράλληλα ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον προκύπτει τόσο από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όσο και από επενδυτικά ταμεία, εκτός των χωρών που η πρώην Λαϊκή κατέχει εργασίες, εικόνα που οδηγεί στον συνειρμό ότι ενδεχόμενη συμφωνία δίνει πρόσβαση σε νέες αγορές, τις οποίες αξιολογούν –βεβαίως- ως σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες.

 

Δειτε Επισης

Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου