Αποζημιώσεις καταθετών της FBME

Πρόσκληση προς τους καταθέτες της FBME οι οποίοι δεν έχουν μέχρι στιγμής υποβάλει τα στοιχεία τους στην Κεντρική Τράπεζας, απευθύνει η Διαχειριστική Επιτροπή του Συστήματος Εγγύησης των Καταθέσεων και Εξυγίανσης Πιστωτικών και Άλλων Ιδρυμάτων, ώστε να προσέλθουν στα γραφεία της FΒΜE για πιστοποίηση των δηλώσεων στοιχείων και εγγράφων τους.

Η εν λόγω διαδικασία θα ξεκινήσει από αρμοδίως εξουσιοδοτημένα άτομα, ενώ η διαδικασία είναι επιβεβλημένη ούτως ώστε να ενεργοποιηθεί η καταβολή αποζημίωσης από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων Τραπεζών. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διαχειριστικής επιτροπής, οι καταθέτες καλούνται από την Τρίτη 15 Ιουνίου 2016 και μετέπειτα όπως προσέρχονται κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες των τραπεζών, στα γραφεία της FBME για την υποβολή των πλήρως συμπληρωμένων Δηλώσεων Στοιχείων και των σχετικών εγγράφων που τις συνοδεύουν. 

Εφόσον οι καταθέτες λάβουν την πιστοποίηση μέσω της υπογραφής των εξουσιοδοτημένων από τον Ειδικό Διαχειριστή της FBME ατόμων, θα πρέπει να μεταβούν στα γραφεία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, με όλα τα σχετικά έγγραφα για την περαιτέρω διαδικασία αξιολόγησης των εγγράφων τους. 

Στις περιπτώσεις νομικών προσώπων, τις δηλώσεις στοιχείων θα πρέπει να τις υποβάλλουν είτε τα άτομα που έχουν εξουσιοδότηση διαχείρισης του συγκεκριμένου λογαριασμού στην FBME και ήδη βρίσκονται στο αρχείο της FBME ως τέτοια, είτε ο/οι πραγματικός/οί τελικός/οί δικαιούχος/οι του συγκεκριμένου λογαριασμού στην FBME (ultimate beneficial owner(s)) και το γεγονός αυτό να συνάδει με το σχετικό αρχείο της FBME.

Δειτε Επισης

Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία