Επίσημο ντεμπούτο για την Ancoria Bank

Στα κεντρικά γραφεία της στη Λευκωσία, η νέα τράπεζα Ancoria Bank παρουσίασε σε εκπροσώπους των ΜΜΕ τους στόχους, το όραμα και τα πλάνα της για την κυπριακή αγορά.

Ο CEO της τράπεζας, Γιάννης Λοΐζου, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους στην επίσημη παρουσίαση της τράπεζας τόνισε: «Κατ’ αρχάς, επειδή αυτή είναι η πρώτη κοινή συνάντηση γνωριμίας μας, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι επιδίωξη μας είναι να αναπτύξουμε μια διαρκή και ειλικρινή σχέση επικοινωνίας μαζί σας και γενικά με τους ανθρώπους των ΜΜΕ, ώστε να διασφαλίζεται η αναγκαία και έγκυρη ενημέρωση της κοινής γνώμης για την τράπεζα, τη δράση της και τα σχέδια της».

Παράλληλα, ο κ. Λοΐζου σημείωσε: «Η Ancoria Bank, που αποτελεί προέκταση του μεγαλεπήβολου οράματος του κ. Larsson για παροχή σύγχρονων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Κύπρο, εξασφάλισε την απαιτούμενη άδεια της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου για πλήρεις τραπεζικές εργασίες στη χώρα μας και άρχισε τη λειτουργία της τον Οκτώβριο 2015.

Πρόεδρος του ΔΣ της Ancoria Bank είναι ο κ. Martin Schenk, ενώ μέλη του ΔΣ της είναι οι κ.κ. Χαράλαμπος Παναγιώτου, Χαρίδημος Θεοχαρίδης, Οδυσσέας Χριστοδούλου, Sievert Larsson, Αθηνά Παπαδοπούλου, Στέλιος Θρασυβούλου,  Γιάννης Λοΐζου και Ευγενία Χριστοδούλου.

Παίρνοντας τον λόγο η αναπληρώτρια ανώτατη εκτελεστική διευθύντρια της Ancroai Bank, Ευγενία Χριστοδούλου, τόνισε: «Για να μπορέσουμε να αποδώσουμε πιο καλά τα μηνύματα μας και την ταυτότητά μας, πρέπει να ανατρέξουμε στο τέλος του 2014 όπου μια μικρή ομάδα, ούτε 10 άτομα, ξεκίνησαν αυτή την προσπάθεια.
Οι πρώτες λέξεις που γράφτηκαν και που όρισαν και θα ορίζουν την πορεία αυτής της τράπεζας, είναι οι αξίες της:
-Η καινοτομία
-Η διαφάνεια
-Η δέσμευση
-Η ειλικρίνεια
-Η ακεραιότητα

Παράλληλα, η κ. Χριστοδούλου δήλωσε: «Με βάση τις αξίες αυτές δημιουργούμε διαδικασίες και συστήματα.  Με βάση τις αξίες αυτές καθορίζουμε στρατηγική και τον τρόπο επικοινωνίας, προσέγγισης και αντιμετώπισης του πελάτη μας.  Με βάση τις αξίες αυτές δημουργούμε υποδομή και ομάδα.  Δημιουργούμε κουλτούρα».

Μάλιστα, η κ. Χριστοδούλου σημείωσε: «Με μια ομάδα 60 ατόμων και με τη βοήθεια όλων όσων ανέφερα πιο πριν αλλά και των πολύτιμων συνεργατών και συμβούλων μας, και των εποπτικών και άλλων αρχών, βρισκόμαστε σήμερα εδώ και είμαστε πολύ περήφανοι».

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)