Διαφωνεί η ΕΤΥΚ με την απόφαση της Τρ. Κύπρου να απορρίψει αιτήσεις

Τη δημόσια διαφωνία της εκφράζει η ΕΤΥΚ με ανακοίνωση της σε ό,τι αφορά την απόφαση της Τράπεζας Κύπρου να απορρίψει ένα μεγάλο αριθμό αιτήσεων για ένταξη στο σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης. Προσθέτει πως η εν λόγω απόφαση είναι πολύ σκληρή και άδικη για τους απορριφθέντες.

«Η Τράπεζα, πριν την κυκλοφορία του τελευταίου σχεδίου, υιοθετώντας τη θέση μας, διαβεβαίωσε τους πάντες ότι αυτό θα απευθύνεται και θα αφορά ΟΛΟ ανεξαίρετα το προσωπικό, κάτι το οποίο δυστυχώς, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ενέργεια της, να απορρίψει το 17% των συναδέλφων που επέλεξαν να ενταχθούν στο σχέδιο» αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΕΤΥΚ.

Παράλληλα, η ΕΤΥΚ αναφέρει πως «θα ήταν λογικό και δίκαιο η τράπεζα να αποδεχθεί το σύνολο των αιτήσεων των συναδέλφων και να λάβει επίσης υπόψη της ότι πήραν την απόφασή τους, ύστερα από σοβαρό προβληματισμό και σταθμίζοντας τις επιπτώσεις που θα είχε μια τέτοια απόφαση στους ίδιους και στις οικογένειές τους».

«Μέσα από μια ψυχοφθόρα, για τους 963 συναδέλφους, διαδικασία, η Τράπεζα αποφάσισε να στερήσει χωρίς κάποιο σοβαρό, κατά την άποψή μας, λόγο, από 70 περίπου άτομα την ευκαιρία για να αποχωρήσουν από την Τράπεζα στα πλαίσια του σχεδίου, όπως ήταν και η τελική απόφασή τους».

«Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει εκ των πραγμάτων, για μελλοντική αναφορά, να καταγραφεί στο προσωπικό αρχείο / φάκελο του καθενός από τους επηρεαζόμενους συναδέλφους το γεγονός ότι, η ίδια η Διεύθυνση της Τράπεζας, τους στέρησε την ευκαιρία / απαγόρευσε να αποχωρήσουν μέσα στα πλαίσια του σχεδίου, θεωρώντας τους πολύ χρήσιμους / απαραίτητους για τη λειτουργία της Τράπεζας»

Δειτε Επισης

«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Columbia Technology και Sita δημιουργούν την SmartSea-Θα παρέχει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας