Κέρδη 7,8 εκατ. ευρώ για την Eurobank Κύπρου

Ικανοποιητική επαναλαμβανόμενη κερδοφορία, η οποία ανήλθε στα 7,8 εκατ. ευρώ μετά τη φορολογία, παρουσίασε η Eurobank Cyprus Ltd («Eurobank Κύπρου») το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Τράπεζα διατήρησε «ισχυρή κεφαλαιακή θέση, με τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (Capital Adequacy Ratio) να ανέρχεται στο 30% και τον δείκτη κοινών μετοχών (CET1) στο 26,6%». Παράλληλα, προστίθεται ότι διατηρήθηκε «σημαντική πλεονάζουσα ρευστότητα, με τις καταθέσεις να φτάνουν στα 3.334 εκατ. ευρώ» και τον δείκτη δανείων προς καταθέσεις (εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με καταθέσεις) να ανέρχεται στο 29%.

Την ίδια ώρα, η Τράπεζα αναφέρεται στην ανακοίνωσή της σε «πολύ καλή ποιότητα δανειακού χαρτοφυλακίου, με τον  δείκτη Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (NPE ratio στη βάση των νέων οδηγιών της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, ΕΑΤ) να παραμένει ιδιαίτερα χαμηλός, στο 6,9 %», καθώς επίσης και «αποτελεσματική διαχείριση του κόστους λειτουργίας, με τον δείκτη κόστους προς έσοδα στο 33%».

Ταυτόχρονα, επισημαίνεται ότι «τα επαναλαμβανόμενα θετικά αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι, η Eurobank Κύπρου στηρίζει την πορεία της στις στέρεες βάσεις που έχει θέσει από την αρχή της λειτουργία της, στη συντηρητική προσέγγιση ανάληψης κινδύνων αλλά και στο πελατοκεντρικό μοντέλο λειτουργίας της».

Οι αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της Κυπριακής οικονομίας, η επιτυχημένη έξοδος στις αγορές και η επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας, δημιουργούν, σύμφωνα με την Τράπεζα, ένα ευνοϊκό περιβάλλον με θετικές προοπτικές για το μέλλον.

H Eurobank Κύπρου πιστεύει ότι «η μεγάλη προσπάθεια που άρχισε το 2013 για αναδιάρθρωση της οικονομίας, με στόχο να γίνει πιο ευέλικτη και ανταγωνιστική, όχι μόνο πρέπει να συνεχιστεί, αλλά να ενταθεί ακόμα περισσότερο». Οι προσπάθειες, τονίζει, πρέπει να είναι συλλογικές και να επικεντρωθούν στους εξής τομείς:

    Αναδιάρθρωση της κρατικής μηχανής έτσι ώστε να καταστεί πιο αποτελεσματική και ευέλικτη σε συνδυασμό με τον αποτελεσματικό έλεγχο του κρατικού μισθολόγιού ούτως ώστε να συμβαδίζει, με την ανάπτυξη της οικονομίας και τις οικονομικές δυνατότητες του κράτους.

* Επιπρόσθετα φορολογικά κίνητρα που να βοηθούν στην προσέλκυση και πραγματοποίηση επενδύσεων.

* Βελτίωση/αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

* Στήριξη και παροχή επιπρόσθετων κινήτρων στους τομείς της ναυτιλίας , των υπηρεσιών, των εξαγωγικών επιχειρήσεων και ανάπτυξη γης.

* Μείωση της φορολογίας.

«Σε ότι αφορά στο ρόλο της Eurobank Κύπρου στην κυπριακή οικονομία, η Τράπεζα θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, να επενδύει στην τοπική αγορά, και να στηρίζει με συνέπεια την κυπριακή οικονομία και τις βιώσιμες αναπτυξιακές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, αλλά και να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας στη βάση της ανάπτυξης των εργασιών της», σημειώνεται καταληκτικά στην ανακοίνωση της Eurobank Κύπρου.

Δειτε Επισης

Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)
125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)
Hellenic Bank Mobile App: Δάνεια με ηλεκτρονική υπογραφή εύκολα από το κινητό
AstroBank: €39,4 εκατ. κέρδη για το 2023-Στο 23,7% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας