Διακόσιοι ενδιαφέρονται να αποχωρήσουν από την Τρ. Κύπρου

INBusinessNews  01/06/2016 06:50
Διακόσιοι ενδιαφέρονται να αποχωρήσουν από την Τρ. Κύπρου

Διακόσιοι ενδιαφέρονται να αποχωρήσουν από την Τρ. Κύπρου

INBusinessNews  01/06/2016 06:50

Λήγει στις 3 Ιουνίου το νέο σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης που εξήγγειλε στις 20 Μαΐου για το προσωπικό της η Τράπεζα Κύπρου και σύμφωνα με πληροφορίες του INBusinessNews μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 200 άτομα, ενώ το προηγούμενο σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης είχαν αποδεχθεί 75 άτομα. 

Η εν λόγω εξέλιξη κρίνεται αρκετά θετική, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αφού επιτυγχάνεται ο στόχος που είχε θέσει η Τράπεζα Κύπρου για μείωση του προσωπικού της. 

Πάντως, δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα γίνουν αποδεκτές όλες οι αιτήσεις, καθώς η διοίκηση της Τράπεζας δεν επιθυμεί να αποχωρήσουν 4-5 υψηλόβαθμα στελέχη του προσωπικού τα οποία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να αφυπηρετήσουν. Σε αυτή την περίπτωση, οι αιτήσεις θα οδηγηθούν ενώπιον ειδικής επιτροπής σε μια προσπάθεια να μεταπειστούν. 

Την ίδια ώρα, ελάχιστες αιτήσεις θα απορριφθούν για μέλη του προσωπικού που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον να αφυπηρετήσουν και εναντίον των οποίων εκκρεμούν έρευνες για πειθαρχικά παραπτώματα.

Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι πως με την υλοποίηση του σχεδίου εθελούσιας αποχώρησης θα πρέπει να αναμένονται γενικές ανακατατάξεις στα διάφορα τμήματα της Τράπεζας, καθώς, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, σημαντικός αριθμός προσωπικού που ενδιαφέρεται να αποχωρήσει προέρχεται από συγκεκριμένα τμήματα. 

Σημειώνεται πως το νέο σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης προβλέπει εφάπαξ χαριστική αποζημίωση για τερματισμό εργασίας/απώλεια καριέρας και θα υπολογίζεται στη βάση της ηλικίας του εργαζομένου, τα χρόνια προϋπηρεσίας και το ύψος των ετήσιων απολαβών του. Σημειώνεται πως η χαριστική αποζημίωση δεν θα υπόκειται σε φορολόγηση, ενώ το μέγιστο ποσό αποζημίωσης δεν θα ξεπερνά το 70% των υπολειπόμενων μισθών, μέχρι την κανονική αφυπηρέτηση, ενώ δεν μπορεί να ξεπερνά τις €200.000. 

Επιπρόσθετα, το νέο σχέδιο προβλέπει ότι στα μέλη του προσωπικού που αποχωρούν θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική κάλυψη και ασφάλεια ζωής για 2 χρόνια από την ημερομηνία αποχώρησής τους και θα καλύπτει τόσο τους ιδίους όσο και τα υφιστάμενα εξαρτώμενα άτομα τους που είναι εγγεγραμμένα στο ταμείο υγείας. 

Στους αποχωρήσαντες θα πληρωθεί το υπόλοιπο της ετήσιας άδειας στην οποίαν θα ληφθεί υπόψη η μεταφερόμενη άδεια από προηγούμενα χρόνια, το υπόλοιπο της άδειας που δόθηκε αντί υπερωριακής απασχόλησης και αναλογία της ετήσιας άδειας του 2016 μέχρι την ημερομηνία αποχώρησης. Θα εξακολουθήσει να ισχύει η διευθέτηση υφιστάμενων δανείων που αφορά τα στεγαστικά, φοιτητικά, αυτοκινήτου και ενοικιαγοράς. 

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για απορρόφηση μέρους του προσωπικού που θα αποχωρήσει από άλλες εμπορικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο και επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας