ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Καθυστερεί το θέμα των δανείων σε ξένο νόμισμα

INBusinessNews  12/04/2016 12:05
ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Καθυστερεί το θέμα των δανείων σε ξένο νόμισμα

ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Καθυστερεί το θέμα των δανείων σε ξένο νόμισμα

INBusinessNews  12/04/2016 12:05

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών (ΣΥ.ΠΡΟ.ΔΑ.Τ.) εκφράζει την απογοήτευσή του, αφού όπως αναφέρει, το θέμα των δανείων σε ξένο νόμισμα φαίνεται να καθυστερεί υπερβολικά και στην ουσία τίποτα δεν γίνεται, αν κρίνει κανείς από τα όσα διαδραματίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση, παρ’ όλες τις δηλώσεις των Βουλευτών ότι αν χρειαστεί θα επιλύσουν το θέμα νομοθετικά, εντούτοις φαίνεται ότι έχουν διαμορφώσει διαφορετική άποψη τώρα και εκείνο που επιχειρείται να γίνει είναι να αφεθεί το θέμα στην καλή διάθεση των τραπεζών, οι οποίες δυστυχώς παραπλανούν, πιέζουν και χρησιμοποιούν οποιουσδήποτε τρόπους μπορεί να φανταστεί κάποιος, για να πείσουν τους δανειολήπτες να δεχθούν τις ασήμαντες προσφορές που κάνουν προσπαθώντας να διατηρήσουν όσο το δυνατό περισσότερα από αυτά που στην ουσία έκλεψαν από αυτούς τόσο σε σχέση με την επιτοκιακή όσο και με τη συναλλαγματική ζημιά.

«Καλούμε τους δανειολήπτες να μην υποκύψουν σε αυτές τις μεθοδεύσεις και να διεκδικήσουν με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν να τους επιστραφεί η ζημιά που τους προκάλεσαν με τις παραδεδεγμένα πλέον δόλιες πρακτικές που χρησιμοποίησαν. Τονίζουμε ότι όσα δικαστήρια ασχολήθηκαν με το θέμα δικαίωσαν τους δανειολήπτες», αναφέρεται εξάλλου στην ανακοίνωση.

Σε σχέση με τις καταχρηστικές ρήτρες των τραπεζών, ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι η προώθηση του θέματος αυτού κωλυσιεργεί παρ’ όλες τις υποσχέσεις που έχουν δοθεί από όλα τα κόμματα ότι οι προτάσεις νόμου που εισηγήθηκε ο ΣΥ.ΠΡΟ.ΔΑ.Τ είναι αποδεκτές και θα προωθηθούν το συντομότερο.

«Ακόμη αναμένουμε την εγγραφή τους προς συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές πριν τη διάλυση της Βουλής», αναφέρεται.
Σε σχέση με την πρόταση νόμου του Προέδρου της Βουλής για συμψηφισμό των δανείων των κατόχων αξιογράφων, ο Σύνδεσμος επικροτεί ολόψυχα την προσπάθεια που γίνεται και καλεί την Βουλή να τολμήσει.
Όπως αναφέρει, επιβάλλεται η άμεση ψήφιση της πρότασης νόμου και εισηγείται να περιληφθούν σε αυτή και εκείνοι που αναγκάστηκαν να πάρουν δάνεια για να αγοράσουν μετοχές ή δικαιωμάτων προτίμησης (rights), οι οποίοι και αυτοί είναι θύματα των δόλιων και παράνομων πρακτικών των Τραπεζών όπως και οι κάτοχοι αξιογράφων.

Παράλληλα ο Σύνδεσμος χαιρετίζει την εντατικοποίηση των ενεργειών των Τραπεζών για αναδιαρθρώσεις.

«Τονίζουμε ότι εκείνο που έχει σημασία είναι να γίνονται σωστές βιώσιμες αναδιαρθρώσεις ούτως ώστε να λύνεται το πρόβλημα. Καλούμε τις τράπεζες να μην πιέζουν και να επιμείνουν σε λύσεις πέραν των δυνατοτήτων των δανειοληπτών τούτο θα οδηγήσει εκ νέου σε μη εξυπηρέτηση του δανείου. Ας παραδειγματισθούν επιτέλους από τις πρόσφατες παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», αναφέρεται.

Ο Σύνδεσμος χαιρετίζει εξάλλου την εκστρατεία των τραπεζών για χορήγηση δανείων. Τις καλούν παράλληλα να αφαιρέσουν από τις δανειακές συμβάσεις όλους τους καταχρηστικούς όρους όπως αυτοί έχουν κριθεί με την απόφαση του διευθυντή του τμήματος Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών του Υπουργείου Εμπορίου και εκείνης του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας