Χούρικαν: Αναγκαία η δημιουργία νέας μητρικής για Τρ. Κύπρου

Η Τράπεζα Κύπρου πρέπει να δημιουργήσει μια νέα μητρική εταιρεία, ως μέρος του σχεδίου της για εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, καθώς η Κύπρος δεν θεωρείται ανεπτυγμένη αγορά, σύμφωνα με τους κανόνες του δείκτη FTSE, τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας (CEO), Τζον Χούρικαν.

«Τίποτα δεν αλλάζει με την εποπτευόμενη εταιρεία, τίποτα δεν αλλάζει με τις εποπτικές αρχές, τίποτα δεν αλλάζει με τη φορολογική έδρα, τίποτα δεν αλλάζει με τα κεντρικά γραφεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χούρικαν, σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο Bloomberg.

Εξήγησε ότι “το μόνο πράγμα που συζητάμε εδώ είναι οι μηχανισμοί του ενημερωτικού δελτίου για εισαγωγή της μετοχής, έτσι ώστε οι επενδυτές να μπορούν να επενδύσουν”.

Είπε ακόμη ότι με τους συμβούλους της Τράπεζας συζητούν το κατά πόσο θα δημιουργηθεί μια μητρική εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο ή μια μητρική εταιρεία στο Τζέρσεϊ.

Σημείωσε πως είναι πιθανό να προτιμηθεί η δημιουργία θυγατρικής στο Ηνωμένο Βασίλειο, αν και σκεφτόμαστε και τη δημιουργία μητρικής στο Τζέρσεϊ.

Αν και δεν υπάρχει φορολογία στις αγοραπωλησίες μετοχών στο Τζέρσεϊ, κατά πάσα πιθανότητα θα προτιμήσουμε τη δημιουργία μητρικής στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεδομένης της ευαισθησίας που υπάρχει γύρω από τις αρμοδιότητες των υπεράκτιων εταιρειών, κατέληξε ο κ. Χούρικαν.

Υπενθυμίζεται πως η Τράπεζα Κύπρου εξετάζει τη δημιουργία νέας μητρικής εταιρείας, για να επιτύχει την εισαγωγή της στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου (London Stock Exchange, «LSE») και μια ενδεχόμενη συμπερίληψη στους δείκτες FTSE UK, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα 11 Απριλίου η Τράπεζα Κύπρου.

Στην ανακοίνωση, η Τράπεζα Κύπρου σημειώνει ότι “βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με τις αρμόδιες εποπτικές αρχές και έχει αξιολογήσει μια σειρά από επιλογές”, και επισημαίνει ότι “στο παρόν στάδιο η Τράπεζα εξετάζει την δημιουργία μητρικής εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο”.

“Δεν υπάρχει καμία πρόθεση για αλλαγή της έδρας της Τράπεζας, ενώ το φορολογικό και το τραπεζικό εποπτικό καθεστώς του Συγκροτήματος αναμένεται να παραμείνουν τα ίδια”, αναφέρει.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου
Γ. Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector: Όχι επιβάρυνση του καταναλωτή πριν τη λειτουργία του καλωδίου
Το στίγμα πορείας του Χριστόδουλου Πατσαλίδη-Η συνεργασία με Κεραυνό και το πρώτιστο μέλημα του Διοικητή
Στα ταμεία του κράτους €608 εκ. από ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Τμήμα Φορολογίας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Ξεκίνησε το buyback μετοχών η Τράπεζα Κύπρου
Οι «Aψe Svise» βγάζουν...φωτιές-Το καινοτόμο οικολογικό προϊόν εννέα εφήβων και η ιδέα πίσω από αυτό